Parlamentul a decis ziua şi ora votului de învestire a Guvernului Cîţu

Parlamentul a decis ziua şi ora votului de învestire a Guvernului Cîţu. Şedinţa Parlamentului privind învestirea Guvernului Cîţu va avea loc joi, de la ora 16,00, au decis, luni, Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Parlamentul a decis!

În 28 februarie, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus, la Parlament, lista Cabinetului şi programul de guvernare. Singura modificare în componenţa Guvernului Cîţu faţă de cel anterior, al lui Ludovic Orban, este propunerea lui Lucian Heiuş pentru portofoliul Finanţelor.

Miniştrii propuşi au fost audiaţi săptămâna trecută în comisiile parlamentare de specialitate, nouă dintre ei primind aviz pozitiv, ceilalţi şapte fiind avizaţi negativ de deputaţi şi senatori. Avizul comisiilor este consultativ.

Conform prevederilor regulamentare, programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună.

Citește și Ponta zguduie scena politică din cauza schimbării de plan: Suntem în mijlocul unei crize, poate cea mai gravă din 1989 până acum

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile. 

Parlamentarii PSD vor fi în sală, la şedinţa de plen reunit privind învestirea Guvernului Cîţu, dar vor vota împotriva noului Cabinet.

PSD ar vrea ca ședința să aibă loc după ce se pronunță Curtea Constituțională pe Ordonanța de Urgență care a modificat legislația electorală, scurtând termenele pentru organizarea alegerilor anticipate de la 90 de zile la 50.

Mizele ordonanței, pe care Guvernul Orban a adoptat-o cu câteva ore înainte de a fi demis, erau dublarea numărului de parlamentari care reprezintă diaspora, posibilitatea ca românii să poată vota în orice secție și, de asemenea, organizarea anticipatelor și mai devreme de 90 de zile. site news

Lasă un răspuns