Parlamentarii PSD care nu votează moțiunea vor fi suspendați din partid: pesediștii cred că mai au nevoie de un singur vot să dea jos Guvernul

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, la finele ședinței Comitetului Executiv Național, că parlamentarii partidului care nu vor fi prezenți la votarea moțiunii de cenzură vor fi suspendați din partid. Astfel, ei nu vor putea participa la viitoarele alegeri parlamentare. Potrivit lui Ciolacu, partidele care susțin moțiunea mai au nevoie de un singur vot pentru a ajunge la pragul de 233 de voturi, care ar duce la demiterea guvernului Orban. ”Matematic avem 232 de voturi. Continuăm negocierile cu forțe politice și cu parlamentari neafiliați”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și cine este demnitarul PSD amenințat cu moartea după o dezbatere la tv.

Și absența de la vot va însemna aceeași pedeapsă

Acesta a precizat că sunt șefi de organizații județene care vor purta discuții cu parlamentari din județele lor care ar putea vota moțiunea împotriva lui Ludovic Orban. Pentru a preveni dezertările din propria tabără, conducerea PSD a decis să-i suspende din partid pe parlamentarii partidului care nu votează moțiunea. ”Dacă un parlamentar al PSD nu votează moțiunea sau lipsește nemotivat în ziua votului pe moțiune, până după alegerile generale va fi suspendat. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele PSD la alegeri”, a spus liderul social-democraților.

Liderii de grup au calcule că moțiunea trece, dar nu au spus cu voturile cui

Social-democrații s-au reunit vineri seară la un hotel de lux din Capitaă și au pus pe hârtie cifrele pentru moțiunea de cenzură. Liderii grupurilor PSD au prezentat calculele care arată că moțiunea de cenzură va trece de votul plenului reunit. Aceleași surse au mai precizat că nu au fost precizate voturile peste cele 233 necesare pentru adoptarea documentului.

Vezi și cine spune despre Dragnea că este contele de Monte-Cristoiu.

Conducerea centrală a PSD are astăzi o serie de întâlniri cu preşedinţii de Consilii Judeţene şi cu primarii de municipii, cu europarlamentarii şi cu parlamentarii partidului. Temele de discuţie sunt alegerile locale şi priorităţile legislative pentru sesiunea parlamentară din februarie.

site news

Lasă un răspuns