Parlamentarii au decis. Comisie pentru căutarea copiilor dispăruți din România

Tragedia de la Caracal are consecințe nebănuite. Astfel, Camera Deputaţilor a decis înfiinţarea unei comisii care va analiza dosarele celor 400 de copii dispăruți la ora actuală în România, precum şi modul în care instituţiile abilitate au acţionat până acum.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, constituirea unei comisii de anchetă privind situaţia cazurilor copiilor dispăruţi.

Solicitarea a fost făcută de grupurile parlamentare ale PNL, USR, PMP şi PSD şi urmând să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor.


Iniţiatorii precizează că propun înfiinţarea acestei comisii, având în vedere numărul mare al copiilor dispăruţi în România.

„Din datele puse la dispoziţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române rezultă că, în perioada ianuarie 2016-octombrie 2019, la nivel naţional s-au înregistrat 17.669 minori dispăruţi. În 2019 au fost înregistrate aproximativ 4000 de cazuri de copii dispăruţi, doar 3.600 au fost găsiţi”, spun iniţiatorii.

Comisia de anchetă va analiza cazurile care conduc la dispariţia copiilor, modalităţile de prevenire a acestui fenomen, analiza activităţii instituţiilor abilitate la nivel central şi local în soluţionarea cazurilor copiilor dispăruţi, măsurile care se impun pentru combaterea acestui fenomen.

Comisia va elabora în termen de 60 de zile un raport care va fi supus dezbaterii grupurilor parlamentare site news.

Lasă un răspuns