Papa, scandal și scuze după ce a lovit pe mână o femeie care îl trăgea spre ea

Papa Francisc și-a cerut scuze după incidentul în care a lovit pe mână o femeie care îl trăgea spre ea. Suveranul Pontif spune că și-a pierdut cumpătul și a dat un exemplu negativ: „De atât de multe ori ne pierdem cumpătul. Asta mi s-a întîmplat şi mie. Îmi cer scuze pentru exemplul prost pe care l-am dat“, a declarat Papa. Apoi, Suveranul Pontif a vorbit, la prima slujbă a anului din Bazilica Sfântul Petru de la Vatican, despre violenţa faţă de femei. El a făcut un apel în ziua în care Biserica o celebrează pe Fecioara Maria. Papa Francisc a cerut ca femeile să aibă un rol determinant pe viitor pentru că sunt „mediatori de pace”.

Papa a condamnat violența împotriva femeilor

„Femeile sunt surse de viaţă. Cu toate acestea, sunt în continuare jignite, bătute, violate, obligate să se prostitueze şi să suprime viaţa pe care o poartă în pântece. Orice violenţă cauzată femeii este o profanare a lui Dumnezeu, născut de femeie”, a subliniat Papa Francisc. „Din corpul unei femei a venit salvarea pentru umanitate. Din felul în care ne purtăm cu trupul femeii înţelegem nivelul nostru de umanitate”, a mai spus Suveranul Pontif. El a evidenţiat faptul că „femeia e dătătoare şi mediatoare de pace şi este pe deplin asociată cu luarea deciziilor. Pentru că, atunci când femeile îşi transmit darurile lor, lumea se simte mai unită şi mai liniştită. De aceea, o realizare a unei femei, a concluzionat Papa, este o realizare pentru întreaga umanitate.

Cum s-a petrecut incidentul cu Papa lovind cu palma brațul femeii

Papa Francisc a fost subiectul unui incident marţi, la Vatican, când a lovit cu palma de două ori mâna unei femei care îi apucase cu putere un braț și nu îi mai dădea drumul. Papa a părut vizibil iritat în timp ce încerca să îşi elibereze braţul din mâinile credincioasei prea zeloase. O înregistrare a momentului, publicată pe Twitter, o arată pe femeie făcându-şi semnul crucii în timp ce suveranul pontif se apropia de aceasta. Femeia făcea parte dintr-un grup de pelerini veniţi la Vatican.

După ce a dat mâna cu mai mulţi credincioşi, Papa a început să se îndepărteze de grup, însă femeia l-a apucat de un braţ și l-a tras înapoi spre ea. Luat prin surprindere de gestul destul de agresiv, Papa a admonestat-o pe femeie şi i-a lovit cu palma mâna de două ori pentru a se elibera. Ulterior, Papa a mers să vadă o scenă de Crăciun aflată în Piaţa Sf. Petru de la Vatican. Nu se ştie ce s-a întâmplat cu femeia. (site news)

Lasă un răspuns