Papa Francisc a chemat 1500 de săraci la prânz în Cetatea Vaticanului

Lasagna, carne de pui cu cremă de ciuperci și cartofi, dulciuri, fructe și cafea. Acesta a fost meniul prânzului oferit de Papa Francisc unui număr de 1.500 de săraci din Roma duminică, 17 noiembrie 2019, în aula Paul al VI-lea din Cetatea Vaticanului. Inițiativa este prilejuită de cea de-a III-a Zi mondială a săracilor, pe care Biserica catolică o marchează.

Papa a ajuns în aula Paul al VI-lea după Sfânta Liturghie din bazilica San Pietro și după rugăciunea ”Îngerul Domnului”, practic, la ora Romei 12.20, și a stat la masă cu oaspeții săi, în cea mai mare parte fiind vorba de persoane cu dificultăți economice și săraci care primesc ajutor constant din partea asociațiilor catolice de binefacere din Urbe. 50 de voluntari au servit la masă, relatează Vatican News.

Sfântul Părinte a adresat câteva cuvinte invitaților săi: „Bună ziua, tuturor! Vă spun bun venit. Mulțumesc că sunteți aici. Vă doresc ca Domnul să ne binecuvânteze pe toți în această zi. Domnul să binecuvânteze totul în această regăsire între prieteni, în acest prânz, și familiile voastre. Domnul să-i binecuvânteze pe toți. Vă mulțumesc și… poftă bună!„.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, care s-a ocupat de aspectele practice ale acestei inițiative, aula Paul al VI-lea a fost transformată cu această ocazie într-o mare sală pentru un prânz festiv cu 150 de mese. Cei 1.500 de săraci provin din Roma, din diecezele regiunii Lazio, dar și din alte regiuni.

Un comentariu la „Papa Francisc a chemat 1500 de săraci la prânz în Cetatea Vaticanului

Lasă un răspuns