Pandemie? Recesiune? Da, dar cu telefoane noi!

Din toate părțile suntem asaltați de știri legate de Covid 19 care nu pare să își slăbească ritmul, ba din contra, parcă infirmând ipotezele vehiculate în timpul izolării care spuneau că, odată cu vara și căldura, virusul își va pierde din putere, răspândirea lui și creșterea numărului de cazuri nu se mai opresc.

Cu toate acestea, giganții high tech lansează noi modele de telefoane inteligente, anunțate de ceva vreme și mult așteptate de utilizatori.

Google a lansat în această săptămână o versiune a modelului Pixel 4 pentru buzunare mai subțiri numit Pixel 4A pentru numai ….349 dolari.

În același timp Samsung vine cu Galaxy Note 20 la prețul de 999 de dolari și modelul Ultra la 1 299 de dolari.

Aceste modele de la Samsung vor fi, spun analiștii, un fel de barometru pentru cât de mult oamenii își vor permite să cheltuiască în acest vremuri tulburi.

Deocamdată Samsung Galaxy Note 20 se bucură de aprecieri din partea celor care l-au testat deja. Toate caracteristicile – camera, imaginile vii, zoom-ul care mărește de 5 ori cu perfectă acuratețe, ecran de 6,9 inch, aplicații etc. – sunt bine primite și corespund cu standardele.

În ceea ce privește Google, lansarea noului smart phone a fost amânată de câteva luni, având în vedere ca gigantul tech având anumite probleme la divizia de profil.

Totuși Google / Alphabet, în pofida crizei economice și având în vedere că majoritatea veniturilor vin din reclame al căror volum a scăzut, s-a ridicat totuși la nivelul așteptărilor bursei de pe Wall Street.

Sunt momente în care este foarte greu de făcut estimări și previziuni financiare având în vedere volatilitatea mediilor economice, scăderea drastică a unor industrii extrem de profitabile.

Și totuși, Amazon și Facebook și-au dublat profiturile, iar Apple a postat o ușoară creștere în vânzările de iPhone.

Cei patru cavaleri high tech, sub presiune

Această săptămână a mai marcat un eveniment unic, pe care l-am menționat atunci când a avut loc: cei patru cavaleri ai Big Tech – Apple, Amazon, Google și Facebook – au fost audiați de către o subcomisie a Congresului American pentru practici neloiale de business, furt de conținut digital și pentru pozițiile de monopol.

Așa și? Membrii comisiei au fost foarte vajnici și ostili, le-au pus întrebări dure, au strâns mărturii etc. După care, nimic. Zuckerberg, după rezultatele postate și-a mai mărit averea cu vreo 2 miliarde de dolari, ocazie cu care a afirmat ingenuu că „nimeni nu ar trebui să aibă atâția bani!”

Iar coronavirusul pare a nu se opri. În lume sunt aproape 18 milioane de cazuri, multe dintre domeniile economice rămân închise sau funcționează mult sub capacitatea de dinainte de pandemie, războiul economic între SUA și China continuă, acum la faza pe TikTok și pe aplicația de mesagerie WeChat pe care președintele Trump le-a interzis printr-o ordonanță de urgență, iar NASA a lansat roverul Perseverance către Marte să caute urme de viață și apă.

În Liban, Macron este „salvatorul”

Între timp, Libanul este o țară distrusă în care președintele Franței Emmanuel Macron a fost primit ca un salvator, cerându-i-se să preia țara și să o scoată din marasmul economic și corupția endemică din care se pare că nu poate ieși, și în mai multe orașe europene (Varșovia, Sofia, Stuttgart etc), au avut loc manifestații ale cetățenilor cu diferite revendicări ce au totuși un numitor comun: exasperarea oamenilor și criza economică.

Așadar, în ce fel lume trăim? Unii ar spune că este nedreaptă pentru că alocă sume colosale pentru misiunile pe Marte, de pildă, în timp ce nevoile financiare pe Pământ sunt uriașe în zonele de conflict care nu se mai termină, în ajutorarea celor afectați de criza economică generată de pandemie și așa mai departe.

Alții ar spune că cercetarea fundamentală și progresul științific și tehnologic trebuie să meargă departe, pentru că lumea se schimbă în matricea ei de bază.

Nu știm cine are dreptate și încotro ne îndreptăm. Dar, ceea ce știm sigur-sigur este că… vom avea telefoane inteligente noi… site news

Lasă un răspuns