Pacienţii de la ”Matei Balş” vor face teste serologice tip Elisa, mult mai bune decât testele rapide

În câteva zile, la Institutul Matei Balş, toţi pacienţii vor face teste serologice de tip Elisa, un standard pentru acest tip de teste. Ele dau indicaţii precise despre anticorpii IgN, de fază acută a bolii, şi despre cei IgG, cei protectori, pe care îi dobândim după ce am trecut prin boală.

Testele serologice de tip Elisa dau mult mai puţine rezultate fals pozitive şi fals negative

„Vor fi analize de rutină care vor fi folosite pentru toţi pacienţii pentru că e clar că este o diferenţă mare între ceea ce pot să ne arate testele rapide şi aceste teste serologice de tip Elisa. Testele serologice de tip Elisa dau mult mai puţine rezultate fals pozitive şi fals negative” spune Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş, potrivit Mediafax.

Astfel, medicii vor afla curând gradul de imunizare al populaţiei, lucru pe care nu-l ştim acum cu certitudine. De principiu, cei care au anticorpi protectori nu se vor reinfecta.

„În momentul în care vom şti pe parcurs în lunile care urmează care este acest grad, de aici se vor putea trage multe concluzii la nivel de sănătate publică, se vor putea face diverse prognoze, se vor lua măsuri, etc.” a mai spus Dr. Adrian Marinescu.

“Testările serologice pot juca un rol important în lupta cu infecția virală, putând identifica persoanele care au avut infecția cauzată de virusul SARS-CoV-2 și au dezvoltat un răspuns imun adecvat. Aceste rezultate vor putea fi folosite împreună cu alte date clinice, la identificarea persoanelor care nu mai sunt succeptibile pentru a dezvoltă infecția și care se pot întoarce la muncă, la identificarea persoanelor care vor putea să își doneze plasmă din perioada convalescenței, pentru a putea să fie utilizată ca tratament alternativ pentru cazurile severe de COVID-19.”, a declarat dr. Andreea – Cristina Alexandru, potrivit reginamaria.ro.

Citește și Un spital județean va folosi plasmă pentru vindecarea pacienților cu coronavirus

Din 602 pacienţi infectaţi  cu SARS COV – 2 şi trataţi la Institutul Matei Balş, 415 sunt vindecaţi. Numărul deceselor reprezintă în jur de 3%.

Lasă un răspuns