facebook

Pacienții care s-au vindecat de coronavirus și donează plasmă vor primi bilete gratuite la Untold și Neversea

Pacienții vindecați de COVID-19 sunt încurajați de organizatorii celor două festivaluri de muzică, Untold și Neversea să doneze plasmă pentru a salva viețile celor care sunt în stare critică în secțiile de ATI.

Donarea de plasmă se poate face și în cadrul caravanei Blood Network care se desfășoară în mai multe orașe din România până în 13 septembrie.

„Cei care vor veni să doneze plasmă în centre fixe din țară vor primi, la alegere, un bilet de o zi la Untold sau Neversea 2021”, anunță organizatorii.

De asemenea, donatorii din cadrul caravanei vor primi din partea unui lanț de supermarketuri câte un voucher de cumpărături de 100 de lei, valabil în orice magazin din țară.

„Sistemul medical se confruntă în acest moment cu o lipsă acută de sânge, dar și cu un număr foarte mic al donatorilor de plasmă – foști pacienți COVID -19”, au explicat organizatorii celor două festivaluri.

Donarea de plasma în cadrul caravanei Blood Network se face doar prin programare telefonică pentru centrele de transfuzii din București, Timișoara, Craiova, Oradea, Târgu Mureș, Brașov, Ploiești și Iași, informează Mediafax.

Totodată, joi, 13 august, consilierii generali ai Capitalei au aprobat un proiect prin care, donatorii de plasmă vor primi tichete în valoare de 1000 de euro, dorind astfel să încurajeze cât mai multe persoane care s-au vindecat de coronavirus să doneze plasmă, salvând astfel vieți. site news

Lasă un răspuns