Pacienții care au coronavirus pot răspândi boala timp de 5 săptămâni

Pacienții cu noul coronavirus au prezent în aparatul respirator agentul patogen timp de 37 de săptămâni, a stabilit un nou studiu citat de Bloomberg.

Această informație a fost confirmată și de studiile efectuate de medicii din China care au detectat ARN-ul virusului timp de 20 de zile după ce pacienții s-au infectat. Studiul a fost publicat în jurnalul medical Lancet.

Noul coronavirus a infectat în jur de 125.000 de oameni

Noul coronavirus s-a împrăștiat în 118 țări. El a infectat în jur de 125.000 de oameni de la debutul epidemiei care a început în Wuhan, China, la sfârșitul anului trecut. Epidemia a continuat să se împrăștie în ciuda tuturor măsurilor drastice luate de autoritățile din această țară.

”Descoperirile sunt importante atât pentru izolarea pacienților cât și în decizia legată de durata tratamentului cu antivirale care trebuie administrat”, a declarat Fei Zhou, cercetător de la Academia de Științe Medicale din China.

Statul decontează zilele de carantină

La ora actuală perioada recomandată pentru izolare după expunerea la agentul patogen este de 14 zile, pentru a evita îmbolnăvirea altor persoane. Însă dacă aceștia pot transmite boala. Chiar și după ce nu mai manifestă simptome, aceștia ar putea să propage agentul patogen fără în necunoștință de cauză atunci când se întorc din carantină.

Prin comparație, în numai o treime dintre pacienții cu SARS mai ”sălășuia” virusul în tractul respirator după 4 săptămâni, au explicat cercetătorii chinezi. Aceștia au studiat arhivele și rezultatele de laborator ale 191 de pacienți infectați cu COVID-19 tratați la spitalul Jinyintan și la cel pulmonar din Wuhan. Inclusiv datele a 54 de pacienți care au decedat din cauza infecției. site news

Lasă un răspuns