Oriol Mitja, medicul FC Barcelona: ”Pe Camp Nou nu trebuie să se mai joace fotbal decât în toamnă, lăsați să treacă vara”!

Stadionul Camp Nou

Este o atenționare serioasă, a medicului Oriol Mitja, colaborator al echipei spaniole de Fotbal FC Barcelona, care ar trebui luată în considerare de toate grupările de fotbal din întreaga lume. Mitja, care este medic specializat în boli infecțioase și sănătate globală la Can Ruti, își completează afirmația în felul următor: ”Este clar că sportul și toate actele care implică un flux mare de public nu ar trebui să revină la normal, în lunile următoare. Ar trebui să lăsăm să treacă toată vara. Eu nu aș redeschide Stadionul Camp Nou decât în toamnă, iar iubitorii de fotbal trebuie să înțeleagă și să aștepte. Dacă renunțăm la această distanțare socială, cât și la alte măsuri de protecție, numărul de îmbolnăviri va crește iar. Până nu există soluții farmacologice pentru acest virus, doar măsurile de izolare ne salvează viața. Și acest virus este bun și el la ceva, ne va crește sentimentul de solidaritate și va fi o lecție. Există mulți oameni săraci pe lume care suferă de boli transmisibile și obișnuiesc să colaboreze”, a declarat medicul, cu toată responsabilitatea.

Medicul Oriol Mitja și o parte din pacienții săi…

Oriol Mitja i Villar s-a născut în 1980, la Arenys de Munt. El este cercetător și medic consultant în medicină internă și de boli infecțioase, cu expertiză în bolile tropicale, legate de sărăcie. Din 2010 colaborează cu Centrul de Cercetare în domeniul sănătății din Barcelona, Centru ce este parte integrantă a Institutului de Sănătate Mondială, cu sediul tot la Barcelona. Așadar, o voce autorizată ne spune să nu revină pe stadioane, în această vară, nici fotbaliștii, și nici spectatorii, mai ales ei, până nu va apărea pe piață vaccinul, antibioticul care să omoare acest virus. Dar oare va ține cont cineva de această recomandare?

Lasă un răspuns