facebook

Orban susţine prelungirea stării de alertă: „Fac din nou apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă”

Premierul Ludovic Orban spune că, având în vedere numărul de cazuri de infectare din ultimele zile, ar decide prelungirea stării de alertă, dacă ar trebui ca astăzi să ia această hotărâre pentru mâine. 

Premierul României face apel la români

„Dacă astăzi ar trebui să iau decizia privitoare la prelungirea stării de alertă pentru mâine, aș propune prelungirea stării de alertă și aș decide prelungirea stării de alertă”, spune Ludovic Orban. Premierul face apel la oameni să nu asculte „glasurile de sirenă”, scrie Mediafax.

Într-un interviu promo ce va fi difuzat sâmbătă, 4 iulie, la Digi24, premierul Orban a fost întrebat dacă va prelungi starea de alertă.

Premierul a răspuns: „După numărul de cazuri din ultimele zile, dacă astăzi ar trebui să iau decizia privitoare la prelungirea stării de alertă pentru mâine, aș propune prelungirea stării de alertă și aș decide prelungirea stării de alertă. Vedem până în data de 15 care va fi evoluția, sunt totuși încrezător, optimist.

Fac din nou apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă ale celor care le spun să nu respecte regulile, care îi instigă efectiv să nu se ferească de acest pericol care există”.

Vezi ce spune și ministrul Sănătății despre izolare

Conform premierului, în măsura în care un număr cât mai mare de oameni va respecta regulile, riscul de infectare și numărul de cazuri se vor reduce.

Referindu-se la măsurile de relaxare, Orban a declarat că erau necesare și au fost aplicate de toate țările: „Nu e firesc să menții foarte multe restricții. Aceste relaxări erau necesare. Relaxările au fost graduale, în urma măsurilor de relaxare a rezultat această creștere a numărului de cazuri. La fiecare măsură de relaxare a crescut interacțiunea dintre oameni.

Orban a fost amenințat

Problema pe care am avut-o și în starea de urgență, și la trecerea la starea de alertă, și înainte de prelungire, am fost amenințat două săptămâni de liderii politic care conduc majoritatea parlamentară că nu vor vota starea de alertă, că nu e necesară, că virusul nu există.

Oamenii au fost îndemnați să nu respecte regulile, să bagatelizeze riscul, să acționeze ca și cum n-ar exista. Ei sunt iresponsabili și au și provocat consecințe, pentru că unii au ținut cont de recomandări și modele”. site news

Lasă un răspuns