Orban spune că nu-i poate interzice ministrului Sănătății să opereze la privat: dimpotrivă, îl susține fiindcă sunt pacienți care fac coadă la Costache

Premierul interimar Ludovic Orban susţine că nu îi poate interzice ministrului Sănătăţii, Victor Costache, să opereze în timpul mandatului. Asta deoarece este „un chirurg foarte rar ca valoare” şi pacienţii îl solicită.

„Cum să îi interzic? Pacienţii pe care îi operează domnul Costache, ei solicită în mod expres să fie operaţi de domnul Costache. Este un chirurg eminent. În ziua moţiunii de cenzură nu a fost prezent şi chiar m-am bucurat că un parlamentar PSD s-a legat de el, pentru că a fost primit în Academia franceza de Chirurgie.

Citește și ce formulă de Guvern și program de guvernare trimite PNL la Parlament.

Domnul Costache şi-a început cariera şi a activat, a operat în spitale foarte serioase din Franţa. El e familiarizat cu sistemul francez, care este unul dintre cele mai performante sisteme de sănătate publică la nivel european. Și, în mod evident, ca toate lucrurile bune pe care le-a învăţat acolo le introduce aici.

Premierului i se pare firesc ca un ministru să fie și angajat la privat

El operează pentru că este un chirurg foarte rar ca valoare şi care face anumite tipuri de operaţii. Și, repet, pacienţii sunt aceia care solicită să fie operaţi de Victor Costache”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara, la B1TV.

Orban consideră că Victor Costache poate face faţă atât profesiei de chirurg, cât şi funcţiei de ministru. El spune că acesta operează la un spital privat pentru că acolo are condiţii şi echipă.

„Opera la privat ca acolo opera înainte, la spitalul respectiv, operează probabil acolo unde are toate dotările, unde practic are echipă, nu eşti tu chirurg singur de capul tău, ai o întreagă echipă. El şi-a format o echipa care are toate detaliile, înzestrările pentru ca să poată opera”, a mai spus Orban, potrivit ziare.com.

Costache l-a pus pe demnitarul-fotomodel să semneze în locul său

Guvernul a adoptat şi ordonanţa de urgenţă referitoare la liberalizarea serviciilor medicale din cadrul programelor din sistemul de sănătate.Documentul a fost aprobat, în ciuda scandalului uriaş în care este implicat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, după ce presa a dezvăluit că operează şi este plătit de un spital privat.

Citește și ce prevede cea mai controversată ordonanță a Guvernului, ce liberalizează programele de Sănătate.

Ministrul Sănătăţii a absentat însă de la şedinţa de guvern, care a durat aproape nouă ore. STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia documentului în care se vede clar că în locul semnăturii lui Costache figurează o altă semnătură. E un semnclar că ministrul nu a vrut să fie implicat. A semnat Andrei Baciu, cel care fusese propus de Dacian Cioloș ministru la Sănătate, dar a fost respins. Asta după ce s-a aflat că în trecutul său figurează că ar fi fost fotomodel. site news

Lasă un răspuns