Orban șochează după ce a spus că totul e legal: ordonanțele de urgență pe fonduri europene, adoptate deja, nu vor fi publicate în Monitorul Oficial

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că ordonanțele de urgență pe fonduri europene care au fost adoptate în ședința de guvern din 4 februarie nu vor fi publicate în Monitorul Oficial, pentru că tema este mult prea delicată și nu dorește să fie nimic care să fragilizeze procedurile.

Motiv penibil al premierului, pârâcioșii care vor răul țării atacă ordonanțele

„Domnul ministru Boloş, am luat decizia de a nu publica ordonanţele de urgenţă pe care le-aţi înaintat în şedinţa de guvern. Tema este mult prea delicată, deja pârâcioşii care fac rău României prin blocarea procesului de absorbţie deja au început să trimită tot felul de pâre, tema e mult prea delicată fiind vorba de fonduri europene nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit şi planul de măsuri astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie discutabile şi contestabile”, a anunțat premierul la începutul ședinței de Guvern de joi.

Citește și cum strategul lui Barna ia peste picior blatul dintre PSD și PNL, ironii la adreasa USL.

Ludovic Orban a spus că „pârâcioșii” au început deja să reclame ordonanțele și că, având în vedere importanța proiectelor cu fonduri europene, nu dorește să fie nimic care să le vulnerabilizeze.

Orban spune până ieri că ordonanțele sunt „beton”

În ședința maraton din 4 februarie, Guvernul a adoptat un val de ordonanțe, multe contestat de partidele de opoziție. Printre acestea se află și cele care nu vor mai fi publicate în Monitorul Oficial.

  • Ordonanța de urgență privind unele măsuri financiare în vederea finalizării proiectelor fazate finanțate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020,
  • Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru asigurarea descentralizării managementului Fondurilor Europene structurale și de investiții, la nivel regional;
  • Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanțare din fonduri structurale în vederea evitării riscului de decomitere pentru anul 2020, precum și de modificare și completare a unor acte normative,
  • Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru pregătirea portofoliului de proiecte destinat finanţării din fonduri externe nerambursabile pentru perioada de programare 2021-2027
  • Ordonanța de urgență privind instituirea Programului național de introducere a gazelor naturale în localitățile încălzite cu combustibil solid.

Altfel, Orban le cere miniștrilor demnitate și seriozitate

Premierul Ludovic Orban le-a spus, joi, miniștrilor că vrea ca aceștia să fie la înălțime la audierile în comisiile parlamentare înaintea votului pentru guvern, să arate foarte clar ce au găsit, ce prostii au făcut cei de dinainte și cum au reparat, pentru că nu acceptă lecții de la „parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea, pesediști sau de alte culori”.

„Vă readuc aminte că săptămâna viitoare – luni, marți și miercuri – sunt programate audierile în comisii. Domnul ministru Cîțu, deci săptămâna viitoare – luni, marți, miercuri… Tocmai de aia v-am atras atenția că știu că sunteți primul. Sunt programate audierile în comisii. Aici vreau să fiți la înălțime. Avem trei luni de mandat în care am reparat multe din stricăciunile provocate de guvernările habarniste și rău intenționate PSD timp de 3 ani de zile. Avem cu ce ne prezenta în fața comisiilor.

Orban, respect maxim pentru Parlament: să nu vă pese de vot!

Nu trebuie să vă pese de votul efectiv, că nu ne judecă pe noi parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea, pesediști sau de alte culori. Acolo e important că audierile vor fi publice și să arătăm foarte clar ce am găsit, ce prostii au făcut cei de dinaintea noastră, cum am reparat ce am putut repara și mai ales care e viziunea noastră și soluțiile pentru rezolvarea fiecărei probleme.

Vezi și unde pleacă din țară Orban imediat după ședința de Guvern, tema delicată legată de securitate.

Am așteptări mari de la dumneavoastră, că practic în trei luni suntem într-o situație în care chiar avem toate motivele să fim mândri de ce am făcut și acest lucru trebuie să se vadă la audieri și mai ales mai trebuie puși la punct în special obraznicii care, după ce au făcut praf bugetul, după ce au făcut praf toate sistemele publice, după ce au distrus imaginea României, încearcă acum să ne dea lecții. Nu acceptăm lecții de la ei, acceptăm lecții de la alții mai buni, mai ales dintre partenerii noștri”, le-a spus Ludovic Orban miniștrilor, la începutul ședinței de Guvern de joi.

„Vă solicit pe fiecare dintre măsuri să pregătiți soluții de reglementare. Acolo unde e nevoie de proiecte de lege, înaintăm prin grupurile parlamentare. Acolo unde nu e nevoie de lege, se poate și prin hotărâri de Guvern sau ordine de ministru”, a adăugat Orban. site news

Lasă un răspuns