Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Orban: Noi diagnosticăm în funcție de necesități. România efectuează cele mai puține teste din Europa

În România se efectuează cele mai puține teste zilnice dintre toate țările Europene. Ludovic Orban a oferit explicații halucinante despre capacitatea României de testare. Deși putem face, zilnic, aproape 11.000 de teste, facem de 3 ori mai puține.

De atlfel, directoarea Centrului European de Prevenţia şi Controlul Bolilor a anunțat, înainte de declarațiile lui Orban, că România și încă 4 țări încă nu au depășit vârful epidemic.

Declarația lui Ludovic Orban

”Noi diagnosticăm în funcție de necesități, în baza protocolului stabilit la nivelul OMS și care este promovat și de Comisia Europeană și a fost validat de Ministerul Sănătății prin INSP. În ceea ce privește capacitatea de testare, am pornit de la câteva laboratoare cu capacitate de câteva sute teste zilnic. Avem 60 de centre de testare, iar capacitatea de testare e de 11.000 de teste zilnice, vrem să creștem la 15.000 de teste zilnice, avem încă 17 centre în curs de testare. Este vorba despre teste real time PCR, care nu permit erori. Am apelat la toate soluțiile posibile, de la achiziționarea de noi aparate până la folosirea aparatelor din universități, de la ANSVSA”, a spus Ludovic Orban. site news

Lasă un răspuns