Orban descoperit-o în Guvern pe Sevil Shaidehh și a demis-o scurt

Premierul Orban continuă curățenia. El schimbat-o pe Sevil Shhaideh din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului. Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Sevil Shhaideh a fost prima propunere de premier pe care Liviu Dragnea a făcut-o în 2016, imediat după câștigarea alegerilor parlamentare. Shhaideh a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis. Apoi, Liviu Dragnea a înaintat propunerea lui Sorin Grindeanu,  care a condus primul guvern PSD din șirul celor trei.

Sevil, recompensată pentru fidelitatea față de Dragnea

Shhaideh a condus Ministerul Dezvoltării, în Cabinetul Grindeanu, pe care l-a părăsit după apariția dosarului ”Belina”. În cest dosar, ea a fost cercetată și trimisă în judecată de procurorii DNA. Shhaideh a fost recuperată ulterior de premierul Tudose, cel care i-a urmat lui Grindeanu. Shaidehh, om de încredere al lui Dragnea, mai are o funcție-cheie în care a fost promovată pe vremea guvernelor PSD. Shhaideh a fost confirmată în 2018 de Adunarea Generală a Acționarilor OMV Petrom pe poziția de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom. Ea ar urma să ocupe poziția în următorii 3 ani, provizoratul său încheindu-se odată cu prima AGA a companiei. Shhaideh era deja membru provizoriu al board-ului OMV Petrom de la finalul lunii octombrie 2017.

Funcții super-bănoase pentru Shaidehh

În afara acestei poizții, ea a mai pimit două funcții bănoase. A devenit membru al Comitetului de Audit şi membru al Comitetului Prezidenţial. Shhaideh va avea un salariu de 20.000 de euro net pe an. În plus, ca membru al Comitetului de Audit, va încasa 4.000 euro pe şedinţă, iar ca membru al Comitetului Prezidenţial alţi 2.000 de euro pe şedinţă, potrivt profit.ro. Fostul vicepremier ocupa aceste funcţii după ce Mihai Busuioc, fostuul secretar general al Guvernului, a renunţat la mandatul de la OMV Petrom în urma numirii sale ca preşedinte al Curţii de Conturi.

Lasă un răspuns