foto facebook

Orban: „Cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. Nu mai analizăm nicio restricție”

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, 10 august, că Guvernul „cel mai probabil” va prelungi starea de alertă. O eventuală decizie în acest sens va fi luată în funcție de evoluția epidemiologică.

„Orice decizie de acest gen va ține seama de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că vor fi analizate reluarea unor activități, dar că decizia va fi luată pe baza recomandărilor specialiștilor.

„Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunerea niciunei alte restricții”, a adăugat premierul, citat de Mediafax.

Citește și Record de aplicări pentru joburi în iulie

Orban a declarat că sunt mai multe solicitări pentru relaxarea unor măsuri, însă acestea sunt în analiză.

„Mai sunt solicitări cu privire la desfășurarea unor activități. Vom ține cont de toate datele și în funcție de evaluări vom lua toate deciziile politice”, a declarat prim-ministrul.

România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, după ce în precedentele două luni fusese în vigoare starea de urgență. Pe 16 iunie, starea de alertă a fost prelungită pentru prima dată cu 30 de zile, iar pe 16 iulie, Guvernul a decis, din nou, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României. site news

Lasă un răspuns