Orban are ac de cojocul PSD-ului, dacă pune bețe în roate alegerilor anticipate. Marele plan secret al PNL

Orban are ac de cojocul PSD-ului, dacă pune bețe în roate alegerilor anticipate. Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban a declarat că PNL are soluții și în varianta în care PSD va încerca să tergiverseze procesul declanșării alegerilor anticipate, dar nu a vrut să divulge planul respectiv.

Orban are ac de cojocul PSD-ului, dacă pune bețe în roate alegerilor anticipate

„Avem ac de cojocul lor și pentru această eventualitate. Dar nu vă pot spune acum, veți afla”, a arătat liderul PNL, într-o declarație de presă susținută sâmbătă la Palatul Parlamentului.

În ceea ce privește ordonanța de urgență privind organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, el s-a declarat convins că PSD nu va modifica prevederile referitoare la desfășurarea alegerilor pe parcursul a trei zile pentru diaspora.

PSD, certat cu Diaspora, avantaj pentru Orban

„Nu cred că PSD își poate permite, după ce le-a făcut românilor din diaspora – și în alegerile din 2014, și în alegerile europarlamentare din 2019. Nu cred că își pot permite să își schimbe punctul de vedere pentru că, până la urmă, inclusiv PSD a votat proiectul de lege al PNL care a permis exercitarea votului în diaspora în condiții normale, decente. Ca atare, eu nu cred că această prevedere poate fi afectată”, a spus președintele PNL.

În ceea ce privește posibilitatea de a vota la orice secție, Orban a declarat că această prevedere le va permite să își exprime opțiunea și celor care nu se vor afla în localitatea de reședință în ziua scrutinului.

„Aici am auzit puncte de vedere critice, dar și aici, noi am făcut-o tocmai pentru a permite exercitarea dreptului de vot. Dacă un cetățean din Vaslui, de exemplu, lucrează la Iași și trebuie să lucreze în ziua votului la Iași, când își termină programul, vrea să voteze – să i se permită să voteze!

Marele plan secret al PNL

De asemenea, dacă, să zic, ajungem ca studenții să voteze în sesiune și au examen, în ziua votului – să li se permită să voteze! Nu să li se interzică dreptul de vot. Ăsta e sensul acestei reglementări, pentru că, oricum, sistemul de alocare a mandatelor este un sistem care alocă mandatele, atât la nivelul circumscripțiilor electorale, județele, respectiv municipiul București, cât și un sistem de alocare a mandatelor la nivel național.

Citește și Orban dă semnalul că o vrea pe Violeta Alexandru la Primăria Capitalei: a înscăunat-o la șefia PNL București

Iar condiția fundamentală, pentru constituționalitatea unei reglementări privitoare la alegeri, este aceea ca Parlamentul să fie reprezentativ, adică, la nivel național, opțiunile populației să își găsească o oglindă fidelă în ponderile politice care există la nivelul parlamentului”, a spus Ludovic Orban. site news

Lasă un răspuns