Orban amenință că dacă ajunge iar premier dă ordonanță pentru alegerea primarilor în două tururi

Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, la Digi24, că nu renunţă la ideea alegerii primarilor în două tururi, chiar dacă proiectul său a picat ca urmare a faptului că moţiunea de cenzură a trecut. „Acesta a fost obiectivul nostru, de a avea alegeri pentru primari în două tururi. Legea nu a fost adoptată întrucât moţiunea a trecut. Dar vedem cum evoluează lucrurile. Mai avem posibilităţi de atac. Legea este în Cameră. (…) PNL a înaintat un proiect de lege de alegere a primarilor în două tururi de trei ani de zile. De trei ani de zile acest parlament nu a dezbătut şi nu a adoptat proiectul de act normativ.

Citește și ce spune PSD că va face dacă Iohannis nu le acceptă premierul propus împreună cu PRO România.

Ultima şmecherie a PSD a fost în data de 23 decembrie, când dimineaţa au fost convocate birourile permanente reunite, au decis să trimită toate proiectele cu caracter electoral, inclusiv al nostru, la aşa zisa comisie de cod electoral care-şi încheiase activitatea în data de 19 decembrie”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Orban își pune speranțele în președinte

„Avem stabilită deja linia de atac: să solicităm introducerea pe ordinea de zi în plen. (…) Sigur că nu renunţăm. În funcţie de cum evoluează lucrurile, noi vrem cât mai rapid să se ajungă la un deznodământ. Dar acest deznodământ depinde de propunerea pe care o va face preşedintele României. Pentru că la ora actuala desemnarea propunerii de prim ministru este un atribut constituţional al preşedintelui Klaus Iohannis.

Vezi și cum îi face praf CTP pe liberali după circul din Parlament, de la votarea moțiunii.

În funcţie de deciziile pe care le va lua preşedintele se poate ajunge fie la anticipate (…) Deci fie ajungem la anticipate, fie dacă va fi investit un guvern al PNL, în ultimă instanţă vom apela şi la ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL spune clar că partidul nu va vota următoarele două guverne

Ludovic Orban a anunțat că liberalii nu vor vota învestirea a următoarelor două guverne, astfel încât să se poată ajunge la declanșarea anticipatelor.„Obiectivul nostru clar este acela de a determina alegeri anticipate. Pentru a favoriza îndeplinirea condițiilor constituționale care să îi permită președontelui României să dizolve Parlamentul, este necesară respingerea a două propuneri de guvern, iar decizia PNL e clară: parlamentarii PNL nu vor vota învestirea a două guverne succesive pentru a se putea fi dizolvat Parlamentul”, a spus Ludovic Orban, la Digi 24.

El a adăugat că PSD, UDMR și Pro România s-ar face de râs dacă ar vota învestirea Guvernului Orban, în contextul în care aceste formațiuni au votat pentru demiterea cabinetului său. site news

Lasă un răspuns