Orban a lansat bomba: Nicuşor Dan, susţinut de PNL candidat la Primăria Capitalei

Ludovic Orban a anunțat că a luat decizia de a-l propune pe Nicușor Dan candidat la Primăria Capitalei, susținut de PNL. „Am convingerea că e cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective fundamentale ale PNL: de a elibera Bucureștiul de domnia despotică a PSD și o bună guvernare a Capitalei”, a spus liderul PNL.

Orban spune că PNL a făcut un sacrificiu suţinându-l pe Nicuşor Dan

„PNL face oarecum un sacrificiu că susține un candidat care nu e membru al partidului. E un candidat în care am încredere deplină”, a mai spus el. Mai multe instituţii media au anunțat încă de dimineață decizia PNL de a-l susține pe Nicușor Dan.

Susținut de USR București în cursa pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan își dispută cu Vlad Voiculescu candidatura în cadrul Alianței USR-PLUS. Cei doi s-au întâlnit de mai multe ori însă fără a ajunge la o soluție de compromis. Vlad Voiculescu i-a propus lui Nicușor Dan formarea unui tandem primar-viceprimar, rolurile urmând a fi stabilite în urma unor alegeri primare, variantă exclusă însă de Dan.

Vezi ce legătură a făcut fostul premier Tudose între Florin Cîţu şi coronavirus, ironie spumoasă.

Decizia liberalilor vine în contextul în care alegerile pentru primari se vor desfășura într-un singur tur, iar potrivit sondajelor comandate de partid un candidat al PNL nu ar avea șanse certe de a o învinge pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei.

PNL nu este singurul partid care își exprimă susținerea pentru Dan.PMP a anunțat că îl va sprijini dacă toate partidele de dreapta ar face un front comun în acest sens.

Vlad Voiculescu a rămas cu buza umflată

Candidatul PLUS la Primăria Generală, Vlad Voiculescu, a declarat pentru G4Media.ro că nu știa nimic despre faptul că Nicușor Dan a bătut palma cu PNL pentru a fi susținut în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. El a subliniat că, dacă Dan a refuzat protocolul de a merge în tandem din cauza negocierilor cu PNL, acest lucru ar fi ”o mare dezamăgire”.

”Ieri aveam întâlnire programată cu Nicușor Dan. A amânat-o până astăzi la 15:00. Protocolul propus de mine pentru a merge în tandem a fost de două ori refuzat, acum trei săptămâni prima dată și acum o săptămână a doua oară. Sper ca explicația să nu fie cea despre care citesc acum. Ar fi o mare dezamagire”, a declarat Vlad Voiculescu pentru G4Media.ro.

Liderii USR sunt în al nouălea cer, au candidat cu prima şansă în Bucureşti

Claudiu Năsui, șeful USR București, a salutat înțelegerea dintre PNL și Nicușor Dan, candidatul susținut pentru Primăria București de organizația pe care o conduce. ”E o șansă mare acum pentru candidatul susținut de USR să câștige Primăria București în lupta cu Gabriela Firea”, a declarat Năsui. Întrebat cum va gestiona relația cu PLUS și Vlad Voiculescu, dat fiind că Nicușor Dan nu a fost încă desemnat candidatul alianței, Claudiu Năsui a spus că vor urma discuții la care vor stabili strategia de viitor pentru sectoarele capitalei. site news

Lasă un răspuns