Orașele Italiei devin al doilea Wuhan, 16 cazuri de coronavirus într-o singură zi, un om a murit! S-a închis tot

Orașele Italiei devin al doilea Wuhan. Epidemia de coronavirus s-a agravat vineri în nordul Italiei, oficialii anunţând 14 noi cazuri confirmate în regiunea înstărită Lombardia şi alte două suspecte în cea vecină, Veneto. Un italian de 77 de ani a murit vineri, fiind primul caz de deces cauzat de noul virus din China care se înregistrează în Europa, în cazul unui cetățean european. 

Orașele Italiei devin al doilea Wuhan

La doar câteva ore după ce au informat că şase persoane au contactat virusul, primele cazuri cunoscute de transmitere locală a noului coronavirus, oficialii italieni au anunţat alte opt cazuri, printre care şi cinci lucrători sanitari.

Într-o ştire separată, agenţia de ştiri ANSA a anunţat că două persoane au fost diagnosticate cu o boală foarte contagioasă în regiunea Veneto, dar până acum nu se ştie dacă este vorba despre o infectare cu noul coronavirus.

Între timp, surse oficiale au anunţat că cel puţin nouă oraşe din Lombardia şi unul din Veneto au închis vineri barurile, şcolile şi alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus în cazul a 16 persoane. Această decizie a fost luată de Ministerul Sănătăţii în acord cu cele două regiuni implicate, după ce un prim focar autohton italian a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi.

Au fost închise școlile, au fost închise restaurantele, birourile primăriilor

Micul oraş Codogno, din nordul Italiei, unde şase persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, printre care şi un bărbat în vârstă de 38 de ani aflat la terapie intensivă, a decis vineri închiderea tuturor locurilor publice.

Autoritățile îndeamnă la calm, dar în același timp sunt restricții în 12 localități din provincia Milano. Oamenilor li s-a spus să evite locurile aglomerate și să nu iasă din casă cel puțin o săptămână. Au fost închise școlile, au fost închise restaurantele, birourile primăriilor.

Trei dintre cele şase persoane sunt confirmate a fi infectate cu noul coronavirus, iar celelalte trei au avut un rezultat pozitiv la primul test, rezultatul celui de-al doilea nefiind deocamdată cunoscut.

Citește și Coronavirusul explodează și în Coreea de Sud, apar 160 de cazuri: devine al doilea focar după China

Primul caz din Codogno, un italian în vârstă de 38 de ani, este spitalizat la terapie intensivă. Soţia sa şi un prieten împreună cu care făcea sport sunt celelalte două cazuri confirmate. Niciunul dintre cei trei nu a fost în China. site news

Lasă un răspuns