Operațiune cu viteza luminii la Casa Albă. Se realizează 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului

Obiectivul pe care și l-a propus administrația lui Trump este de a realiza nu mai puțin de 100 de milioade de doze de vaccin până la sfârșitul anului, de aceea se lucrează în secret la accelerarea procesului de dezvoltare a medicamentului împotriva coronavirusului, relatează Bloomberg, citând surse apropiate proiectului.

Operațiune cu viteza luminii

Denumită ”Operation Warp Speed” (Operațiunea cu viteza luminii), proiectul adună la un loc companii farmaceutice private cu agenții guvernamentale și militare care încearcă accelerarea procesului de dezvoltare a unui vaccin, prin scurtarea timpului necesar cu 8 luni.

Luna trecută, președintele Donald Trump i-a cerut șefului Serviciului de Sănătate Alex Azar să accelereze dezvoltarea unui vaccin, oficiali ai admnistrației având deja întâlniri pe această temă de trei-patru săptămâni.

Experții spun că pentru a garanta siguranța și eficiența unui vaccin este nevoie de 12-18 luni.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a stârnit recent un val de ironii după ce a sugerat, într-o conferință de presă, ca experții să analizeze folosirea dezinfectantului și a ultravioletelor împotriva Covid-19. Ulterior, Trump a susținut că a fost doar ”sarcastic” la adresa reporterilor. site news

Lasă un răspuns