Omul din Atlantis a fost împușcat de poliție, pentru că n-a respectat restricțiile de carantină – el este campion mondial, dar asta nu l-a salvat!

Teama de COVID-19 , cât și lipsa de mișcare, de libertate deplină, face ca oamenii să aibă reacții diferite. Bunăoară, poliția din Costa Rica a tras cu pistolul după campionul mondial de surf Noe Mar McGonagle, pentru că n-a respectat carantina impusă locuitorilor statului.

Practic, McGonagle s-a refugiat în apele Pacificului de Nord, ce inundă plaja Hermosa – a fost mai ceva ca-n filmul Omul din Atlantis, poliția l-a descoperit pe plajă și a mers să-l aresteze, dar el a vrut să se piardă printre valurile mari ale Pacificului. Polițiștii au acționat cu hotărâre și au tras câteva focuri de avertisment, după care urma să-l ia la țintă. Noe s-a întors pe plaja care era și închisă publicului, urmând să suporte consecințele, pentru că a-ncălcat regulile impuse de autorități, în urma declarării stării de urgență. Și nu are scuze, chiar dacă spune că se antrena pentru Olimpiada de la Tokyo, unde este calificat – toată lumea știe că Jocurile Olimpice au fost amânate pentru anul viitor. E greu să-l ții pe Noe departe de apă, eu l-am numit Omul din Atlantis, pentru că valurile sunt vuiața lui…

”Am vorbit cu el, iar acum este acasă. Și-anvățat lecția, cu toții trebuie să ne supunem și trebuie să fim responsabili pentru acțiunile noastre”, declara președintele Federației de Surfing, Randall Chaves. În Costa Rica sunt 314 persoane infectate cu coronavirus, înregistrându-se, până acum, doar două decese.

Lasă un răspuns