Oficial: Beuran, înregistrat de denunțătoare recunoscând că a primit șpagă 10.000 de euro să aranjeze un concurs

Mircea Beuran a fost înregistrat atât de denunțătoare, cât și de procurori în dosarul instrumentat de DNA privind o presupusă luare de mită, arată motivarea judecătorilor care au decis arestul la domiciliu.

Denunțătoarea l-a înregistrat, s-a dus la întâlnire cu microfoane pe ea

Judecătorul de la Tribunalul București arată în motivare că denunțătoarea avea microfoane pe ea la o întâlnire la care i-a cerut înapoi medicului – profesor cei 10.000 de euro plătiți în 2018 pentru un post de asistent la Universitatea de Medicină. Potrivit motivării, Mircea Beuran ar fi amenintat-o pe denuntatoarea careia ii coordona doctoratul că va rupe relațiile.

Judecătorul arată în motivare care sunt probele procurorilor:

  • declaraţiile martorilor
  • înregistrările ambientale
  • interceptările efectuate în cauză
  • înregistrările efectuate de martora denunţătoare
  • înscrisurile existente la dosarul de urmărire penală.
Citește cum a șocat Cîțu la audieri spunând că el ar fi mărit pensiile din ianuarie, pe cine a dat vina.

”Fapta presupus a fi săvârşită de către inculpat sunt de o gravitate extremă care se răsfrânge asupra siguranţei şi eficienţei sistemului public de sănătate, în contextul în care medicii (care doresc posturi) accesează, prin intermediul inculpatului, aceste posturi, pe baza unor criterii pecuniare şi nu conform competenţei profesionale, urmate de obţinerea unor foloase considerabile pentru inculpații cu funcții de decizie.

Vezi și ce contract uriaș au încheiat Cimitirele din București pentru pază și protecție.

Prin acțiunile sale, inculpatul a transformat o instituție publică de prestigiu (…) în propria „piață de desfacere”, ca sursă personală de venituri ilicite”, se arată în motivarea instanței.

Motivarea judecătorului de arest la domiciliu evocă exodul medicilor

Judecătorul a motivat decizia de arest preventiv amintind de exodul medicilor: ”Este de notorietate faptul că tinerii absolvenţi ai facultăţii de medicină se orientează către state membre ale Uniunii Europene care le asigură un climat normal, firesc de exercitare a profesiei, fără alte condiţionări cu excepţia celor de competenţă, astfel că judecătorul de drepturi şi libertăţi îşi exprimă convingerea, ca în viitor, prin măsuri administrative oneste să fie asigurată egalitatea de şanse pentru toţi candidaţii, fără discriminare sau alte beneficii materiale”. site news

Lasă un răspuns