Oamenii se sărută în parcuri, copiii se joacă în aer liber. Wuhan revine la viață

Oamenii se sărută în parcuri, copiii se joacă în aer liber. Wuhan revine la viață

China a ridicat restricţiile drastice impuse de aproximativ trei luni în provincia Hubei, epicentrul pandemiei noului coronavirus, care a ucis peste 24.000 de oameni în întreaga lume.

După ce, vreme de 3 luni a fost un adevărat oraș-fantomă, Wuhan revine încet la viață și oferă imagini de-a dreptul copleșitoare, în antiteză totală cu cele din iarnă, când autoritățile au impus măsuri drastice din cauza noului coronavirus.

”Parcurile, restaurantele și chiar unitățile locale de turism încep să se redeschidă. Sectorul economic dă semne de viață. Apple a anunțat că a redeschis toate cele 42 de magazine de pe teritoriul Chinei, închise din cauza crizei. Aeroporturile din Hubei și Wuhan, regiunea în care epidemia a izbucnit, se pregătesc să se redeschidă.Instituțiile educaționale din Tibet, Guizhou, Qinghai and Xinjiang, considerate cu «risc redus de infecție», reîncep cursurile din luna aceasta”, scrie James Asquith, expert în turism.

Pe data de 19 martie China a raportat pentru prima dată că toate cazurile înregistrate în respectiva zi erau exclusiv ”de import”. La 24 martie autoritățile au anunțat că urmează ridicarea restricțiilor ce au tinut peste 50 de milioane de oameni izolați din ianuarie.

Abia începând cu data de 8 aprilie locuitorii Wuhanului vor putea părăsi orasul, dar până atunci se bucură din nou de ieșirile în parcuri, la magazine sau pe străzi.

Peste 81.300 de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în China, iar 3.297 de persoane au murit din cauza noului coronavirus. Numărul cazurilor noi a scăzut în mod considerabil luna aceasta. Această situaţie contrastează cu situaţia în restul lumii, unde noul coronavirus se află în plină răspândire şi obligă tot mai multe ţări să ia măsuri de izolare, să impună interdicţii de circulaţii pe timpul nopţii şi, între altele, închiderea locurilor publice.site news

Lasă un răspuns