O româncă a dat lovitura. A fost numită managerul unei mari companii străine

Angela Creţu a preluat din ianuarie conducerea Avon la nivel global, cu excepţia pieţelor din America Latină. În ultimii trei ani ea a fost vicepreşedinte al grupului Avon şi CEO pentru Europa Centrală şi de Est, fiind responsabilă de 18 ţări din regiune.

Numirea româncei a venit pe fondul preluării Avon de către gigantul brazilian Natură, care deţine deja The Body Shop şi Aesop. Nouă companie va avea venituri anuale de peste 10 miliarde dolari. 

Angela Creţu lucrează în cadrul Avon de 21 de ani, ocupând funcţia de director general în trei din cele şase regiuni ale grupului: Europa de Est, Turcia, Orientul Mijlociu şi Africa şi Europa Centrală. Între 2005 şi 2007 ea a fost CEO al Avon în România, după ce ocupase timp de trei ani poziţia de director de vânzări.

Angela Creţu este absolventă a Facultăţii de cibernetică economică din cadrul Academiei de Studii Economice. Ea şi-a început cariera la Avon în 1998 ca area sales manager în Constanţa.

Tranzacţia, evaluată la 2 miliarde de dolari, va creea cea de-a patra companie de cosmetice din lume, cu 3.200 de magazine din întreaga lume, cu o prezenţă în 100 de ţări.

Producătorul de cosmetice brazilian a cumpărat The Body Shop într-o tranzacţie estimată la 1 miliard de euro, de la grupul francez L’Oreal, în 2017 site news.

Lasă un răspuns