O pădure întreagă a fost rasă de pe fața pământului în Prahova. Imaginile amintesc de proporțiile exploziei din 1908

O pădure întreagă a fost rasă de pe fața pământului lângă Cheia, miercuri noaptea, în urma unor fenomene meteo extreme. În zonă, vântul a atins și 200 de km/h și a lăsat în urmă un dezastru.

Imaginile amintesc de proporțiile exploziei de la Tunguska, Rusia, din 1908. Atunci, un meteorit a produs o explozie echivalentă cu forța a 20 de bombe atomice și a spulberat aproximativ 80.000.000 de copaci, pe o suprafață de 2.150 de km pătrați.

O pădure întreagă a fost rasă de pe fața pământului în Prahova

„Nu cred că am parcurs nici măcar un kilometru de la ieşirea din Cheia, din judeţul Prahova, iar peisajul s-a schimbat complet. Nu mai sunt nici pensiuni şi nici zone unde găsim peisaje idilice. Dimpotrivă, am ajuns în locul unui adevărat dezastru natural.

Cine ar fi aici, alături de mine, n-ar putea să spună că e în judeţul Prahova, ci mai degrabă că suntem în anul 1908, în Rusia, în Tunguska, unde acel meteorit a explodat cu forţa unei bombe atomice.”, a declarat Cătălin Radu Tănase, corespondent Știrile Pro TV.

Citește și Robin Wood de România demască jaful pădurilor cu prețul vieții: Mi-au promis răzbunări feroce

„Ce a lăsat în urmă în Tunguska meteoritul, putem să vedem aici în România, în 2020, lângă Cheia. O întreagă pădure de brădet a fost rasă de pe suprafaţa pământului. Oriunde te uiţi în stânga sau în dreapta vezi doborâtură. Nu vă imaginaţi că vorbim despre arbori bătrâni. Sunt brazi tineri cu diametrul de 30-40 cm, brazi viguroşi, care au stat în picioare zeci de ani la rând, au trecut prin atâtea ierni, perioade de viscol şi nu s-a întâmplat nimic”, a mai spus reporterul site news.

Lasă un răspuns