O nouă suspiciune de coronavirus în România! Fetiță de cinci ani, care abia respira și cu febră, internată de URGENȚĂ

O nouă suspiciune de coronavirus! O fetiță de cinci ani care abia respira și avea febră a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Internată a fost și mama copilei, căreia i s-au luat probe ce au fost trimise la Institutul Matei Balș din Capitală.

O nouă suspiciune de coronavirus!

Familia era în izolare la domiciliu, după ce vineri seară s-a întors din regiunea Lombardia, Italia, aflată în zonă de carantină, cu zeci de cazuri confirmate.

Cele două au fost transportate de urgență la spital cu izoleta, cu o autospecială SMURD, după ce au luat legătura cu medicul de familie și l-au informat despre starea de sănătate a copilei. 

Mama și fiica sunt acum internate într-un salon special, iar tatăl a rămas în izolare la domiciliu.

Citește și Soția bărbatului din Maramureș, confirmat cu coronavirus, va reface analizele

Între timp, în județul Galați bilanțul crește: 342 de oameni se află izolați la domiciliu, iar 4 sunt în carantină în spații special amenajate.

O altă alertă a fost dată pe aeroportul din Timișoara. O pasageră care a sosit, sâmbătă, de la Tretino la Timişoara, şi care a prezentat la triajul medical de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” tulburări respiratorii, a fost preluată direct cu izoleta.

Pasagera, transportată la spital

Ea a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu, citat de Agerpres. Direcția de Sănătate Publică Timiș transmite că „avionul și spațiul în care s-a efectuat triajul au fost dezinfectate”.

„La evaluarea pe aeroport, femeia prezenta tuse şi tulburări respiratorii. Pe aeroport, ea a stat într-un spaţiu izolat de celelalte spaţii comune. Ea a ieşit pe circuitul separat, destinat călătorilor care vin din zonele cu risc. Avionul şi spaţiul în care s-a efectuat triajul medical au fost dezinfectate. Femeia a fost preluată cu izoleta şi transportată la spital, unde va rămâne internată”, a afirmat Cornelia Bubatu. site news

Lasă un răspuns