O insulă japoneză e din nou în carantină din cauză că a ridicat prea repede restricțiile. Acum se confruntă cu un val mai mare de infecții

Insula japoneză Hokkaido a ieșit dintr-o perioadă de restricții și a intrat în alta, la mai puțin de o lună, după apariția unui nou val de infecții, o lecție pentru celelalte țări care se pregătesc să ridice carantina, scrie Time.

Insula nordică japoneză Hokkaido a acționat rapid în luna februarie pentru a stopa epidemia izbucnită acolo. Autoritățile au declarat stare de urgență și au instituit o carantină care a ținut trei săptămâni. Experiența arată acum că restricțiile au fost ridicate prea repede.

Din nou în carantină din cauză că s-au precipitat

La aproximativ 26 de zile mai târziu, pentru a controla noul val de infecții, oficialii au impus din nou carantina. Doctorul Kiyoshi Nagase, președintele Asociației Medicale din Hokkaido, care a ajutat la coordonarea răspunsului în fața epidemiei, admite acum greșeala. ”Acum regret. Nu ar fi trebuit să ridicăm prima stare de urgență”, spune doctorul pentru Time.

Experții japonezi sunt de acord că restricțiile au fost ridicate prea rapid și prea devreme, din cauza presiunii exercitate de afacerile locale și a unei false senzații de siguranță dictate de scăderea ratei de infecție.

Fermierii, spre exemplu, și-au văzut recolta putrezind, deoarece restaurantele și cantinele școlilor nu au mai cumpărat-o. Apoi, aproape jumătate din companiile de procesare a mâncării au falimentat. Stațiunile turistice au fost și mai lovite, în condițiile în care vizitatorii au dispărut pur și simplu.

Pe 18 martie, guvernatorul Naomichi Suzuki și-a adunat consilierii și le-a spus că a venit timpul ridicării restricțiilor, lucru care s-a și întâmplat, o zi mai târziu. Guvernatorul le-a cerut oamenilor să reducă pe cât posibil interacțiunea socială și să stea acasă dacă se simt bolnavi. Unele școli au rămas închise.

Un val mai mare de infecții

Ridicarea restricțiilor a picat chiar înainte de un weekend lung, de trei zile, astfel că cetățenii au năvălit pe străzi și au umplut cafenelele, sărbătorind finalul carantinei de trei săptămâni.

Văzând că Hokkaido a ridicat restricțiile, alți japonezi, studenți sau angajați ai diverselor companii, au început să vină pe insulă. Această migrație a alimentat și mai mult valul doi. Pe 9 aprilie, la exact trei săptămâni după ridicarea restricțiilor, Hokkaido avea un număr record de infecții – 18 în fiecare zi.

Pe 14 aprilie, insula a declarat o nouă stare de urgență. La momentul respectiv erau 279 de cazuri de infecție, o creștere de 80% din momentul în care guvernatorul a ridicat prima carantină. Acum, numărul de cazuri a depășit 500. site news

Lasă un răspuns