O firmă care fabrică “imitații de bijuterii” s-a îmbogățit peste noapte pe spatele coronavirusului. În 2018, avea cifră de afaceri 0

Firmele care au făcut afaceri cu statul strict pe problema coronavirusului se apropie deja de 300. Spre exemplu, societatea comercială Gloanțe Oarbe SRL, din Tulcea, se ocupă cu fabricarea imitațiilor de bijuterii și cultivarea cerealelor, însă, de la izbucnirea pandemiei, a început să vândă antiseptice și dezinfectanți.

De la bijuterii fake, la dezinfectanți

Patronul firmei, Ion Marin, a declarat, pentru Libertatea, că nu vede nicio problemă în faptul că, teoretic, vinde dezinfectanți printr-o firmă specializată în comerțul de bijuterii, pentru că, printre altele, se ocupă și de intermedierea comerțului cu diverse produse.

4.840 de lei a câștigat Gloanțe Oarbe din două contracte în SEAP: a vândut dezinfectanți către Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța și comuna Valea lui Mihai.

“Nu am reușit mare lucru, ce vreți de la mine? Am toate autorizațiile, nu vindem de nebuni. Vedeți acolo, e foarte simplu. În afară de codul CAEN principal, toată lumea poate avea coduri secundare diferite… Cum se explică că mă ocup de asta? Am zis să vedem ce mai putem face – dacă putem face ceva, bine, dacă nu, nu. Am să scot anunțul, pentru că nu găsesc dezinfectanți. Aveam niște furnizori cu care lucram, dar nu mai au nici ei. Cine găsește, se descurcă. Noi nu reușim”, a declarat Marin pentru Libertatea.

Firma Gloanțe Oarbe SRL a fost înființată în 2017, iar în 2018 figura cu cifra de afaceri 0 și doi angajați.

O altă firmă, CDI Distribution Grup SRL, care vinde hipoclorit de sodiu, figura în 2018 cu o cifră de afaceri de 10.635.677 lei și zero angajați. În 2019, această firmă a încheiat 320 de contracte cu statul, în valoare totală de 538.000 lei.

Contactat de Libertatea, reprezentantul firmei, Doru Costache, a răspuns că firma are opt angajați și că datele de la Registrul Comerțului sunt greșite. “E o greșeală de la Registrul Comerțului, am văzut și eu treaba asta. M-am mirat, dar ori de la Registru, ori nu știu… Deci, noi avem opt angajați. E ciudat că apar zero angajați.”, a declarat Costache. site news

Lasă un răspuns