O companie aeriană vrea să introducă cușete cu paturi la clasa economy

O companie aeriană va introduce cușete cu paturi la clasa economy. Compania aeriană Air New Zealand a anunțat miercuri că analizează posibilitatea de a introduce cușete cu paturi pentru pasagerii de la clasa economy, o inițiativă destinată să îmbunătățească confortul pasagerilor pentru zborurile pe distanțe lungi, transmite AFP.

Ce presupune conceptul „Economy Skynest”

Conceptul ‘Economy Skynest’ dezvăluit miercuri de Air New Zealand este format din șase paturi similare cu cele din cușetele de tren sau hotelurile de tip capsulă. Paturile au o dimensiune de doi metri pe 58 de centimetri, și sunt echipate cu pernă, pătură și perdele pentru a păstra inimitatea pasagerilor.

Citește și: Wizz Air, decizie radicală. A scos din funcțiune un avion și l-a-băgat in carantină din cauza COVID-19

Călătorii vor putea rezerva în avans anumite intervale orare pentru a se putea odihni în aceste cușete pe durata unui zbor pe distanțe lungi.
Una din principalele surse de disconfort la clasa economy „este faptul că nu poți să te întinzi”, explică Mike Tod, director de marketing la Air New Zealand, care susține că proiectul ‘Economy Skynest’ este o soluție.

Air New Zealand a precizat că va lua o decizie finală cu privire la introducerea conceptului ‘Economy Skynest’ abia anul viitor, după ce va evalua performanțele proiectului pe zborurile pe ruta Auckland-New York. Durata unei călătorii pe această rută este de aproximativ 17 ore și 40 de minute.

O altă companie aeriană, Qantas Airways Ltd, a analizat şi ea dar până la urmă a respins propunerea înaintată de producătorul de avioane Airbus vizând introducerea de capsule echipate cu paturi în zona de marfă a avioanelor A350 ce vor fi utilizate pentru zborurile pe ruta Sydney – Londra.

Primele zboruri non-stop Qantas pe rutele Sydney – New York şi Sydney -Londra ar urma să înceapă în prima jumătate a anului 2023, însă sunt condiţionate de ajungerea la un acord salarial cu piloţii care vor trebui să îşi extindă programul de zbor până la aproximativ 23 de ore. site news

Lasă un răspuns