b1

Numărul deceselor cauzate de coronavirus în România a ajuns la șase

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni seară că s-a înregistrat al șaselea deces din cauza coronavirusului în România. Este vorba despre un bărbat de 64 de ani, din Arad.

Bărbatul a fost internat în data de 20 martie, în stare gravă, la Spitalul Județean Arad, fiind intubat în secția de terapie-intensivă. El a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus luni și în aceeași zi a și murit.

Al treilea deces cauzat de coronavirus înregistrat luni

Tot luni, au mai murit două persoane la Spitalul Județean Suceava.
Un bărbat de 71 de ani, care fusese internat la Spitalul Județean Suceava în 21 martie și confirmat pozitiv în 23 martie. El a fost internat anterior în secția de cardiologie, unde este posibil contact al pacientei transferate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, conform Grupului de comunicare strategică.

Cea de a doua persoană este o femeie în vârstă de 72 ani, internată în 21 martie, care avea afecțiuni cronice asociate. Ea nu a călătorit și nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 576, cu alte 143 de cazuri noi, potrivit raportării oficiale de luni de la ora 13.00. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri anunțate într-o zi de la apariția COVID-19 în România. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate, 51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași. site news

Lasă un răspuns