www.pexels.com

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în Cehia, după relaxarea restricțiilor

Ministerul Sănătăţii a anunțat marți că numărul de noi cazuri de coronavirus în Cehia a înregistrat cea mai mare creştere zilnică din ultimele patru săptămâni şi a urcat la peste 100 pentru prima dată în această lună.

Luni au fost înregistrate 111 noi cazuri, astfel că numărul total al infectărilor a ajuns la 8.586 în Cehia. Numărul deceselor nu a crescut, rămânând la 297.

Asemeni altor state din Europa Centrală, Cehia a închis şcoli, magazine şi graniţe atunci când a izbucnit epidemia în martie, însă înregistrează o creştere constantă a numărului de persoane vindecate.

Autoritățile au decis redeschiderea economiei, în ultimile săptămâni. Astfel, majoritatea magazinelor funcţionează din nou, alături de cinematografe, teatre şi terase și se intenționează deschiderea restaurantelor de săptămâna viitoare.

Guvernul plănuieşte de asemenea ca de la 8 iunie să relaxeze călătoriile spre şi dinspre ţările considerate a fi ferite de riscul de coronavirus, a precizat luni ministrul Sănătăţii, Adam Vojtech.

Cehii au sărbătorit în urmă cu o saptămână relaxarea restricțiilor la terase, la bere. site news

Lasă un răspuns