Număr mare de pacienți Covid în București. Firea vine cu precizări

Primarul general, Gabriela Firea, a spus, sâmbătă, 18 iulie, că Bucureștiul nu este focar de infecție cu COVID-19, ea explicând faptul că 60% dintre pacienții tratați de spitalele din Capitală provin din alte județe.

„Azi s-a anunțat „record de îmbolnăviri COVID-19 în Capitală”: 4260! Titluri mari: S-a depășit Suceava! Focar!! Nenorocire! Câtă minciună și aberație. Concret: 4.260 este numărul total de pacienți internați în spitalele din București în cinci luni, din martie și până azi (sâmbătă – n.red.).

Acum sunt aproximativ 600 de pacienți în șase spitale COVID și suport. Pacienții spitalelor din Capitală sunt din toată țară. Se transferă în București la cerere sau vin direct cu mașină proprie ori Ambulanță”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Primarul Capitalei spune că 60% din pacienții spitalelor din București sunt din alte județe ale țării, nu sunt bucureșteni.

Citește și Primăria Capitalei testează GRATUIT bucureștenii care pleacă în vacanță. Înscriere AICI

„Avem suficiente paturi normale și de ATI în Capitală, precum și ventilatoare mecanice, de asemenea cadre medicale foarte bine pregătite. Ministerul Sănătății trebuie doar să-și facă datoria și să reorganizeze resursele în interior. Spitalul Colentina trebuie redeschis pentru pacienții cronici din întreagă țară! Există resurse suficiente în spitalele de boli infecțioase pentru pacienții COVID-19”, a adăugat sursa citată. site news

Lasă un răspuns