„Nu există niciun risc semnificativ de a contacta boala atunci când mergeţi la cumpărături”. Ce a descoperit un cercetător german

„Nu există niciun risc semnificativ de a contacta boala atunci când mergeţi la cumpărături.” Ce a descoperit un cercetător german

Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn, spune că noul coronavirus nu se transmite atât de uşor precum se crede. În ultimele săptămâni, echipa sa a finalizat cercetări substanţiale în case din regiunea Heinsberg, unde au fost raportate peste 1.400 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.


Streeck spune că virusul nu a putut fi găsit pe clanţele uşilor sau pe blana animalelor de companie. „Nu există niciun risc semnificativ de a contacta boala atunci când mergeţi la cumpărături. Focarele grave au apărut după ce oamenii au stat împreună o perioadă mai lungă de timp, de exemplu, petrecerile après-ski de la Ischgl, Austria”.

„Când am luat probe de pe mânerele de la uşă, telefoane sau toalete, nu a fost posibil să cultivăm virusul în laborator”, de unde tragem concluzia că virusul nu poate rezista pe suprafețe.

„Pentru a contacta virusul ar fi necesar ca cineva să tuşească în palmă, apoi să atingă mânerul de la uşă şi imediat după o altă persoană să atingă mânerul şi să-şi atingă faţa”

De asemenea, virologul Christian Drosten, este de părere ca noul coronavirus nu poate fi transmis de pe suprafețe, ci numai prin inhalarea picăturilor.

Heinsberg va fi acum centrul desfăşurării unui alt studiu despre modul de răspândire a virusului. Studiul este făcut pe un eşantion de 1.000 de persoane.

„Rezultatele acestui studiu mai detaliat ar putea servi ca bază pentru recomandări şi strategiile naţionale de ieşire din izolare”, spune Streeck. „Este important să obţinem aceste date pentru a ne asigura că deciziile sunt luate în baza unor dovezi concrete, şi nu pe presupuneri”, a mai spus Hendrik Streeck. site news

Lasă un răspuns