Nu e niciun secret spațiul în care ascunde Firea suspecții de coronavirus! Câte centre avem, de ce au fost create și cine ajunge în ele

Nu e niciun secret spațiul în care ascunde Firea suspecții de coronavirus! Câte centre avem, de ce au fost create și cine ajunge în ele. La începutul săptămânii, Gabriela Firea ne anunța, pe ton alarmant și conspirativ, că doi români suspectați că ar fi infectați cu coronavirusul chinezesc sunt plasați în carantină, într-un centru a cărui locație nu are voie să o divulge, pe motiv că este „secret de serviciu”.

Nu e niciun secret spațiul în care ascunde Firea suspecții de coronavirus!

Tot primarul general ne spunea că ține secretul pentru că așa le e mai bine pacienților și că întreaga „operațiune” este coordonată cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, acuzând Guvernul Orban că e preocupat de „garduri și șanțuri”, și nu de treburi serioase.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a explicat că nu numai Bucureștiul are un asemenea centru, ci sunt mai multe în țară, fiecare județ fiind însărcinat să aibă unul.

Măsura este una dintre cele stabilite și la nivel european, în aceste centre ajungând toți cei care sunt repatriați din zonele de mare risc prin intermediul Mecanismului European de Protecție, dar care nu prezintă niciun fel de simptome, ci trebuie să aștepte să treacă cele 14 zile. Un astfel de caz a fost al celor doi muncitori repatriați din China prin intermediul acestui mecanism.

Nu au absolut niciun simptom

În cazul celor doi muncitori care au fost aduși prin Mecanismul European din zona afectată din China, via Germania, ei nu au absolut niciun simptom. Este clar că trebuie doar supraveghere medicală într-un spațiu izolat. Nu băgăm oamenii aceștia într-un spital, nici nu are rost să consumi resursele din spital și să-i ții într-un salon de spital, dacă ei nu au absolut niciun fel de simptomatologie”, a explicat Oana Grigore.

Câte centre avem, de ce au fost create și cine ajunge în ele

Întrebată de ce, totuși, acest mister în ce privește centrele, Oana Grigore a spus că nu ar merge într-atât încât să declare că este un „secret de serviciu”, dar că adresele nu sunt publice pentru a asigura securitatea celor de acolo, atât pacienți, cât și personal medical.

„Fiecare județ și-a desemnat un centru pentru carantină, mai ales județele care au granițe. Carantina nu se face pe bolnavi și nu se face pentru persoane infectate sau suspectate. Carantină înseamnă că persoana este total sănătoasă și doar este carantinată să nu intre în contact cu alții până când trece perioada de incubație. Dacă în perioada de incubație persoana devine simptomatică, automat ea este mutată la spital.

Citește și Ședință cu scandal pe bugetul Capitalei: Firea țipă, USR și PNL s-au aliat și spune că nu-i votează cheltuielile cu clientela

Pentru că mulți s-au speriat că în centrele de carantină vor sta persoanele care sunt bolnave. Nu, în centrul de carantină stă persoana care este fără simptome.”, a spus și Raed Arafat. site news

Lasă un răspuns