Novak Djokovic a devenit proprietarul unui circuit de tenis, care se va desfășura în Balcanii de Vest – pe tablou vor fi nume grele, chiar de la început…

O inițiativă cât se poate de serioasă, pe care numărul 1 mondial a ținut s-o facă publică, într-o conferință de presă organizată la Belgrad, chiar la începutul acestei săptămâni.

Alexander Zverev

Așadar, Circuitul va purta numele de Turneul Adria și va debuta la Belgrad, la jumătatea lunii iunie. Urmează Zadar, Croația, la finalul lui iulie, urmând ca pe traseul competițiilor să se mai regăsească orașe din mai toate țările de Vest ale Balcanilor, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina.

Dominic Thiem

Printre cei care au confirmat, deja, participarea la Belgrad se numără Dominic Thiem, Grigor Dimitrov, Alexander Zverev, Victor Troicki și Damir Dzumur. Probabil că tabloul principal va fi mult mai consistent, însă fiecare așteaptă să vadă care este programul personal în perioada respectivă. Și spun asta, pentru că Circuitul Adria este unul în scop umanitar și nu face parte din programul official ATP, absolut toate veniturile obținute din acorduri de sponsorizare și drepturi de televizare urmând să fie direcționate către organizații umanitare din zonă.

Grigor Dimitrov

”Toți jucătorii vin la turneu gratuit, datorită relațiilor mele de prietenie cu ei, asta fiind o garanție că turneele se joacă cât se poate de serios. Sunt extrem de fericit că voi avea ocazia să joc acasă, la Belgrad, dar și că voi putea călători prin Balcani! Sper ca până atunci, protocoalele COVID-19 să ne permită să primim și spectatori”, a mai spus Djokovic.

Sârbul a dezvăluit faptul că a luat legătura și cu Federațiile locale de Tenis, cărora le-a propus să organizeze competiții printre jucătorii mai tineri, cu clasă inferioară, câștigătorii urmând să fie premiați și cu invitații la meciurile Adria Tour.

Lasă un răspuns