Ministrul Sănătății declară că vor fi angajate 1000 de cadre medicale si se va face testarea întregului personal de la Spitalul Județean Suceava

Noul ministru al Sănătății anunță că în București vor fi testați pentru început 10.000 de oameni

Pentru început, în București vor fi testați pentru coronavirus 10.000 de oameni, în cadrul unui proiect pilot derulat împreună cu Primăria Capitalei pentru „a avea o previziune și o evoluție a pandemiei la nivel de București, urmând ca secundar să fie testată, în limita capacității de testare și a simptomatologiei pe care o manifestă fiecare, și o mare parte din populație” a declarat astăzi noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, la scurt timp după ce a fost numit în funcție.

Prioritatea lui Nelu Tătaru este echiparea spitalelor „cu tot ce înseamnă logistică, aparatură, ventilatoare și resursă umană”, pentru a face față pandemiei de coronavirus.

Nelu Tătaru mărturisește că a găsit la spitalul din Suceava un „conglomerat de nereguli”

El mărturisește că a găsit la spitalul din Suceava, unde 170 de cadre medicale și pacienți s-au infectat cu coronavirus, un „conglomerat de nereguli”.

”Criteriile de testare rămân cele anunțate săptămâna aceasta de Institutul Național de Sănătate Publică, „dar vom accentua suplimentar cu cadrele medicale – cei care sunt contacți și contacți ai contacților – cu persoanele din grupele de risc, cu persoane instituționalizate”, a afirmat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a fost în ultimile 3 zile la Suceava, localitate în spitalul județean a fost închis după ce 170 de cadre medicale și pacienți s-au infectat cu coronavirus. De asemenea, 8 dintre cele 18 decese provocate de coronavirus în România s-au înregistrat la pacienți internați în spitalul din Suceava.

Acesta afirmă că spitalul poate fi redeschis în 48 de ore, după ce a fost dezinfectat, însă rămâne problema resursei medicale „până nu se întoarce din izolarea voluntară, până nu se vindecă cei care sunt pozitivi”.

„După ce am văzut la Suceava, trebuie să ne ancorăm mai mult în realitatea pe care o avem în teren în acest moment. Dacă ne referim la Suceava, avem un conglomerat de nereguli care au dus la această transmitere accentuată a virusului – de la un personal medical care a fost descoperit pe partea de materiale de protecție, a fost descoperit ca informare și ca pregătire pentru un caz suspect, de la cazul în sine care a omis să spună sau nu a vrut să spună contextul epidemiologic, de la un traseu pe care l-a avut ancheta epidemiologică, în care au fost testări făcute în grup fără o anchetă prealabilă, fără a vedea care sunt adevărații contacți, și atunci diseminarea s-a făcut cum s-a făcut”, a afirmat noul ministru al Sănătății.

Suceava este un focar cu transmitere comunitară accelerată și extinsă în acest moment

„Prioritățile rămân în acest moment recăpătarea încrederii sistemului sanitar în el însuși, recăpătarea acelei forțe de luptă pe care ar trebui să o aibă, o încredere pe care trebuie să o redea atât medicamentele suficiente, cât și echipamentele suficiente, dar să nu uităm și acele precauții.

Este un moment în care trebuie să adaptăm tot ce avem ca scenarii la realitatea din teren la fiecare focar în parte, fiindcă avem focare în diferite stadii de evoluție. Suceava este un focar cu transmitere comunitară accelerată și extinsă în acest moment, rămâne să limităm acest focar. La fel și celelalte focare, trebuie să le limităm pentru a nu apărea focare mai mari, care pot fi pierdute de sub control”, subliniază noul ministru al Sănătății.

Nelu Tătaru a condus Grupul de lucru din Ministerul Sănătății care gestionează criza coronavirus în România din momentul izbucnirii crizei coronavirus în România. site news

Lasă un răspuns