Nouă bombă în justiție, doi membri CSM audiați la Secția Specială după ce instituția a blocat numirea ca șefă a Adinei Florea

Procurorul CSM Nicolae Solomon, fost vicepreședinte al Consiliului, a fost citat în calitate de martor la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) de către procuroarea Adina Florea, potrivit unor surse judiciare. Citația a venit prin polițist la biroul procurorului de la CSM pe data de 13 februarie, potrivit acelorași surse. Este vorba de un dosar din 2018 despre care deocamdată nu se știu detalii. Presa a publicat informații zilele trecute potrivit cărora procurorul Nicolae Solomon ar fi vizat în nu mai puțin de 5 dosare la SIIJ.

Solomon, unul dintre cei care au pus umărul la blocarea Adinei Florea

În cazul procurorului Nicolae Solomon acuzațiile sunt luare de mită, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și purtate abuzivă. El s-a numărat printre cei care au boicotat ședințele de plen pentru numirea Adinei Florea la conducerea SIIJ.

Citește și cum Ponta aruncă bomba spunând că Arafat este următoarea țintă după Beuran.

Pe 14 februarie a fost citat și procurorul CSM Florin Deac. El a fost chemat la Secția specială pentru data de miercuri, 19 februarie, tot ca martor, într-un dosar din 2018. Nici despre acest dosar, deocamdată, nu se știu detalii.

Pe 11 februarie, procurorii CSM au avizat negativ cu majoritate de voturi (4-2) propunerile ministrului Justiției Cătălin Predoiu pentru șefia DIICOT și a Parchetului general. Avizul CSM este consultativ, însă Comisia Europeană a recomandat autorităților din România să țină cont de avizele Consiliului în raportul MCV din 2018.

Răzbunarea Adinei Florea după blocada de la CSM

Dealtfel, blocarea numirii Adinei Florea la șefia Secției Speciale a fost o miză esențială la CSM. După nenumărate ședințe în care totul s-a soldat cu blocaje, în decembrie Florea și-a retras candidatura.”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea candidaturii depuse de doamna procuror Adina Florea si constata inchisa procedura de ocupare a functiei de procuror sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie”, se arata in minuta Consiliului Superior al Magistraturii.

Vezi și cum s-a implicat ministrul justiției în războiul de la CSM pe șefia Secției Speciale.

In data de 5 decembrie, Florea a depus o cerere la CSM, de retragere a candidaturii din procedura de numire in functia de sef al SIIJ.

Predoiu, omul care a generat abandonarea postului de către Florea

De altfel, plenul CSM a avut, de 7 ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru sefia SIIJ (castigat de Adina Florea), insa fara succes. O parte dintre membrii CSM au boicotat plenul prin absenta lor, care a dus la neintrunirea cvorumului, iar in alte sedinte s-a produs un blocaj deoarece a fost numar egal de voturi pentru ambele optiuni – „impotriva” si „pentru”.

Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, anunțase deja ca, in cazul in care pe ordinea de zi a unui plen la care va participa va fi inclusa numirea Adinei Florea, acesta va vota „impotriva”. Astfel, el a dat semnalul blocadei generalizate și a consființit abandonarea luptei de căter cea care s-a visat șefa anchetatorilor din justișie. site news

Lasă un răspuns