Nou scandal cu pensiile speciale pentru primari și demnitari

USR anunță că primari si viceprimari din intreaga tara au inceput sa notifice primariile si consiliile judetene ca vor pensii speciale. Partidul spune că în special pentru unitatile mici efortul financiar este considerabil. „Pensiile speciale sunt o hotie, o inechitate, o nedreptate”, sustine USR. Formațiunea cere premierului sa emita o Ordonanta de Urgenta pentru eliminarea acestor pensii care, altfel, ar intra in vigoare in 20 de zile. PNL vrea eliminarea pensiilor speciale, dar pare depășit de situație.

În loc să asfalteze, primăriile vor plăti pensii speciale

Deputatul Ionut Mosteanu a precizat ca PSD a dat ordonanta de urgenta pe Codul Administrativ, „dupa ce CCR a declarat neconstitutional proiectul lor din Parlament”. „Avocatul Poporului a atacat ordonanta la CCR, insa CCR nu a dat inca un termen. Si e putin probabil sa mai faca ceva pana la finalul anului. Fostii primari si viceprimari au inceput sa notifice primariile. Mii de fosti primari si viceprimari vor cere primariilor pensia speciala. Pentru unele primarii de comune mici, efortul financiar e considerabil. În loc sa asfalteze un kilometru de drum, primăria va trebui sa plateasca pensiile fostilor primari”, a scris Mosteanu pe Facebook.

USR cere premierului să dea ordonanță de urgență

Acesta cere premierului sa emita o Ordonanta de Urgenta pentru eliminarea acestor pensii care, altfel, ar intra in vigoare in 20 de zile. „Ordonanta 57/2019 este in vigoare! Si e o liniste SUSPECTA pe acest subiect. In 20 de zile vom avea noi categorii de pensii speciale! E o hotie, o inechitate, o nedreptate! Singura varianta pentru stoparea acestei nedreptati e la indemana premierului Orban – ordonanta de urgenta saptamana viitoare! Sper ca Dl Orban sa nu cedeze la presiunea fostilor primari/ viceprimari/ presedinti/ vicepresedinti de consilii judetene din propriul partid si sa dea ordonanta”, a mai scris Mosteanu.

PSD acuză PNL că vrea să dubeze pensiile demnitarilor

Alt scandal cu pensiile speciale este dezvăluit, suprinzător, chiar de PSD. Fostul ministru al Muncii,  Olguţa Vasilescu, a declarat că Guvernul, prin abrogarea unei ordonanțe de urgență dată de PSD în 2017, dă drumul la creșterea pensiilor speciale. Acestea ar ajunge chiar să se dubleze. Decizia de abrogare a fost luată în comisia de muncă la recomandarea reprezentantului guvernului, adaugă Olguța Vasilescu. Raportul comisiei este însă consultativ și trebuie adoptat mai întâi de plen pentru a intra în vigoare.

Se elimină plafonarea pensiilor speciale, PNL pare a fi realizat gafa

„În 2017, PSD a dat OUG prin care plafona pensiile speciale, nu le mai lasa sa se actualizeze în raport de salariile celor aflaţi în plată. Ieri (n.r – marţi), reprezentantul Guvenului a susţinut abrogarea acestei OUG, deci pensiile speciale se dublează. Noi am calculat un impact de 9 miliarde in 2017. Raportat la legea salarizării, pentru că se actualizeaza si cu cresteri, 16 miliarde lei. Prin abrogarea acestei OUG au dat drumul la pensiile speciale sa se majoreze. Azi (n.r. – miercuri) şi-au dat seama la guvern ce au făcut şi caută parlamentarii să îi roage să pice la plen raportul comisiei şi să nu treacă”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. (site news)

Lasă un răspuns