Nou gheizer în Capitală: conductă RADET fisurată aruncă apă la 10 metri înalțime, avarii în serie

O coloana uriașă de apă fierbinte și abur țâșnește la peste 10 metri înălțime, în plină stradă circulată, chiar în preajma unor blocuri, în Sectorul 6 al Capitalei. Situația este cauzată de o conducta de termoficare care s-a spart. Avaria este chiar în preajma unor blocuri și într-o zona circulabila – pe stradă Cetatea de Baltă. Acolo, o coloana de apă fiebinte și abur, înalta de peste 10 metri, se ridică în aer ca un gheizer.

Potrivit Ziare.com, apă opărită a început să tasneasca din subteranele străzii în jurul orei 12.00. Directorul executiv al Companiei Municipale Termoenergetica, Alexandru Burghiu a confirmat situația. „S-a spart acolo o bretea a unei magistrale. Presiunea (pe bretea – n.red.) era de 3 atmosfere. Iar fiecare atmosfera înseamnă că apă se poate ridică la 10 metri înălțime.

Cât de greu va dispărea acest gheizer, intervenție foarte dificilă

Din cauza că e o conducta mai subțire, ea a fost introdusă acolo într-o galerie nevizitabila. Echipa Termoenergetica este deja acolo și încearcă să izoleze avaria. Practic, din cauza că galeria e nevizitabila, se merge mai departe de locul avariei pentru a se închide apa.

Vezi experimentul făcut chiar de un bucureștean din sectorul 6 cu apa din calorifere.

După izolare, se va sapă în zona și se va repara țeavă respectivă. La acest moment, echipa noastră face și o evaluare a situației, pentru a vedea dacă s-au produs ceva pagube, cum ar fi la autoturismele parcate în zona. Evident, în cel mai scurt timp pe site-ul Termoenergetică vor fi postate informațiile privind situația lucrărilor la avarie”, a precizat Alexandru Burghiu.

Sute de blocuri râmăn constant fără apă caldă după avarii la rețelele RADET

Săptămâna trecută, numărul blocurilor din Capitală care nu au apă caldă și căldură se ridică la aproape 800! Astfel, peste 500 de blocuri din sectorul 5 au apă și căldură sub parametrii normali, în timp ce 77 de blocuri din același sector al Capitalei nu au avut, timp de două zile, deloc apă și căldură. Acest lucru s-a întâmplat din cauza unor avarii la conducte.

De asemenea, Compania Municipală Teroenergetica București a oprit căldura şi apa caldă şi în alte circa 200 de blocuri din mai multe sectoare din Bucureşti pentru lucrări programate, miercuri, în zonele afectate, notează economica.net. site news

Lasă un răspuns