Nou blat PSD-PNL demascat de USR: liberalii au trecut bugetul primarului pesedist după modelul patentat deja la Capitală

Ilinca Macarie, consilier USR în Consiliul Local al Sectorului 1 din București, acuză PNL că a făcut blat cu PSD și a asigurat voturile necesare pentru ca bugetul Primăriei să treacă în ședința de joi. ”A votat cel puțin un consilier PNL pentru a se face majoritatea necesară de 14 voturi în consiliu. PNL a votat cot la cot cu PSD, PMP și ALDE. Este același mod de operare ca și la bugetul Primăriei Generale. Un blat între PNL și PSD”, a declarat Macarie pentru G4Media.ro.

Citește și cum apără Iohannis și Orban procurorii șefi abia numiți, în vreme ce USR îi face zob.

PNL Sector 1 arată întrun comunicat că doi consilieri, Mădălin Olteanu și Daniel Chirvasă, au rămas în sala de vot, deși organizația de partid decisese ca toți consilierii să iasă din sală. Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, susține într-un comunicat de presă că va propune ”sancționarea drastică” a celor doi, fără să spună însă în va consta sancțiunea.

Câți liberali care fac blat cu PSD adăpostește partidul lui Orban la nivel de Capitală

Săptămâna trecută PNL a trecut printr-un scandal asemănător după votul din Consiliul General privind bugetul Capitalei. Consilierii generali liberali Cristian Marian Olteanu şi Alexandru Hazem Kansou, care au votat săptămâna trecută bugetul Capitalei, au fost excluşi din partid, a anunțat Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti.

„În şedinţa Biroului Politic al PNL Filiala Municipiului Bucureşti din 18 februarie, am propus şi s-a votat, în unanimitate, excluderea, din PNL şi implicit retragerea sprijinului politic pentru Consilieri Generali Cristian Marian Olteanu şi Alexandru Hazem Kansou”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

„PNL a trecut printr-o reformă profundă. Facem opoziţie reală şi nu tolerăm niciun compromis. Mergem mai departe. Încrederea bucureştenilor în PNL Bucureşti se respectă. În fiecare zi”, a adăugat ea.

PNL anunțase că nu va vota bugetul Capitalei, motivând că acesta este nerealist și că girează „aranjamente pentru clientela PSD”. Cei doi consilieri au votat însă, iar bugetul a trecut cu ajutorul lor. site news

Lasă un răspuns