unsplash

Norvegia deschide grădinițele, începând de astăzi

În Norvegia, unde epidemia provocată de noul coronavirus pare sub control, s-au redeschis luni creşele, fiind un prim pas spre o ridicare lentă şi treptată a restricţiilor în regat.

Această redeschidere a creşelor, este justificată oficial din considerente sanitare – copiii par să nu fie afectaţi în mare măsură de COVID-19 – şi ar urma să faciliteze revenirea la serviciu a părinţilor. Unii dintre aceştia, însă, şi-au exprimat temerile şi au lansat o pe Facebook o campanie ”Copilul meu nu trebuie să fie un iepure de laborator pentru COVID-19” precum şi o petiţie online care a strâns peste 28.000 de semnături luni dimineaţă.

Ministrul educației a prezentat public un set de reguli pe care părinții, copiii și educatorii trebuie să le respecte.

Pe de altă parte, părinții ar trebui să-și ajusteze programul de lucru, deoarece instituțiile afișează un program scurt, scriu jurnaliștii norvegieni, care au stat de vorbă cu ministrul muncii de la Oslo.

Având doar 170 de persoane spitalizate, infectate cu noul coronavirus, Norvegia „face primii pași înapoi spre normalitate”, titrează publicațiile internaționale. Copiii vor putea fi aduși de părinți înapoi la creșe și grădinițe. site news

Lasă un răspuns