Noi colete-capcană la Amsterdam, atacuri eșuate venite după exploziile de ieri

Un colet-capcană a luat foc joi într-o bancă din Amsterdam, iar un altul a fost dezamorsat într-o clădire de birouri de lângă Utrecht. Acestea sunt ultimele cazuri dintr-o serie de atacuri cu asemenea colete, cu care s-a confruntat Olanda săptămâna aceasta.

Unul dintre colete a luat foc, celălalt a fost dezamorsat

Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului care a avut loc în bancă, a declarat o reprezentantă a instituției, însă poliția a spus că o persoană a inhalat fum, potrivit Reuters.Rob van der Veen, un purtător de cuvânt al poliției, a precizat: „Coletul nu a explodat, ci a luat foc”.

Poliția a dezamorsat un colet-capcană la un birou al unei firme americane de lângă Utrecht. Nimeni nu a fost rănit, iar o echipă de specialiști din Amsterdam investighează cazul. Incidentele survin după exploziile de ieri.

Citește și misterul steagurilor care au îmbâcsit străzile Capitalei, care e sectorul cu 1300 de steaguri.

Două colete capcană au explodat miercuri dimineaţă în Olanda.  Potrivit primelor informații, nimeni nu a fost rănit. Prima explozie din Amsterdam a avut loc într-o clădire de birouri din cartierul Sloterdijk înainte de ora locală 08.00. Explozia a fost provocată de un colet suspect trimis prin poştă.

Vezi și altă alertă la sediul unei companii celebre, amenințare cu explozia.

A doua explozie a avut loc la o companie de sortare a corespondenţei din oraşul Kerkrade. Un obiect suspect a fost raportat la poliţie la ora 8.33, iar autorităţile au fost chemate din cauza unei explozii la ora 8.54.

Atacatorii au cerut recompense în bitcoin

Poliția crede că incidentele de miercuri, când două colete au explodat fără consecințe în sediile unor firme, au legătură cu unele semnalate la începutul lunii ianuarie. Atunci, mai multe scrisori suspecte au fost trimise la o serie de companii. Niciuna din ele nu a explodat, iar anchetatorii spun că expeditorul a cerut sume în bitcoin pentru a opri „atacurile”. site news

Lasă un răspuns