FOTO newsallert.ro

Noaptea minții la Spitalul din Neamț! Pacient cu COVID-19, lăsat pe targă afară, în maieu, fără să-l bage nimeni în seamă

Haos total la Spitalul din Neamț, unde un pacient diagnosticat cu coronavirus a fost trimis de două ori acasă, apoi lăsat în maieu pe o targă afară, fără nicio protecție.

Spitalul din Neamț l-a lăsat în frig

DSP și IPJ Neamț au declanșate anchete în cazul unui bărbat diagnosticat cu coronavirus lăsat în frig.

Este vorba despre un pacient de 45 de ani, confirmat cu COVID-19 a cărui externare de la Spitalul Județean Piatra Neamț s-a făcut fără respectarea protocoalelor spitalicești.

În decurs de două săptămâni, bărbatul s-a prezentat de două ori la spital, deoarece prezenta simptome, însă de fiecare dată a fost trimis acasă pentru că nu se încadra ca suspect.

Omul a declarat că nu a fost plecat din țară și nici nu a intrat în contact cu un posibil suspect de coronavirus. Abia când a ajuns a treia oară la spital a fost testat, iar rezultatul a ieșit pozitiv.

Spitalul Județean Piatra Neamț a decis ca pacientul să fie transportat la Iași, însă ce a urmat este inexplicabil.

Bărbatul a fost scos afară pe targă îmbrăcat doar într-un maieu, fără nicio protecție și lăsat în stradă până a fost preluat de o autospecială ISU Neamț.

Acum este anchetă

„Având în vedere gravitatea situației, vă solicităm să dispuneți, în regim de urgență, verificarea modului în care au fost respectate protocoalele spitalicești în cazul pacientului respectiv.

Citește și Suceava strigă după ajutor la Guvern: Nu transformați Moldova în „Lombardia României”!

În situația în care se constată fapte ce ar putea fi încadrate ca o infracțiune (neglijență în serviciu, abuz în serviciu etc.) vă solicităm să sesizați organele de cercetare penală”, se arată într-un document semnat de prefectul județului Neamț, Gheorghe Lazăr, potrivit Mediafax. site news

Lasă un răspuns