Nicușor Dan, sondaj exploziv la comanda sa. Ce a aflat, în defavoarea lui Firea, Voiculescu și Rareș Bogdan

Nicușor Dan are toate șansele să o învingă pe Gabriela Firea, în lupta pentru Primăria Capitalei. Acesta se prezintă cel mai puternic candidat al Opoziţiei în Bucureşti.

Candidatul independent pentru Primăria Bucureştiului a prezentat rezultatele unui sondaj realizat la comanda sa, potrivit cărora partidele de opoziție din București o pot învinge pe Gabriela Firea la alegerile locale doar dacă vor prezenta un candidat comun. 

”Fac apel la liderii partidelor de opoziție pentru a începe discuțiile pentru stabilirea candidatului unic și programului comun al opoziției pentru alegerile locale din București în 2020. Este nevoie de negocieri care să pornească de la datele furnizate de sondajele de opinie, singura metodă științifică de verificare a opțiunii cetățenilor. Este nevoie de cât mai puține gesturi care să divizeze electoratul și militanții partidelor de opoziție, în perspectiva efortului comun care urmează a fi făcut în vara lui 2020”, a declarat Nicușor Dan.

Potrivit sondajului, 61% dintre bucureștenii care votează partidele de opoziție doresc ca acestea să desemneze un candidat comun. În ipoteza unui candidat comun al dreptei, bucureștenii se așteaptă ca acesta să câștige cu 54%. Gabriela Firea este creditată în continuare cu 35%.

Nicușor Dan se laudă singur

”Votanții partidelor de opoziție mă consideră cel mai potrivit să fiu candidatul comun al opoziției – 39%, la mare distanță de ceilalți candidați. Este de remarcat că sunt candidatul care obține procente consistente dintre votanții tuturor partidelor de opoziție”, susține Nicușor Dan.

În ipoteza în care partidele de opoziție candidează separat, șansele cele mai mari de a o învinge pe Gabriela Firea le-ar avea Nicușor Dan în calitate de candidat susținut de Alianța USR – PLUS: 32% față de 33% Gabriela Firea.

În eventualitatea în care Alianța USR-PLUS candidează cu Vlad Voiculescu, iar PNL cu Rareș Bogdan, Gabriela Firea câștigă cu 10% diferență: 35% față de 25% respectiv 24%.

”Pentru ipoteza în care Alianța USR PLUS candidează separat, votanții partidelor de opoziție mă consideră candidatul cel mai potrivit al acesteia – 52% față de Vlad Voiculescu 29%”, a mai spus Dan. site news

Lasă un răspuns