Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei din partea USR


 Nicușor Dan poate candida că independent cu susținerea USR la Primăria Capitalei, au decis liderii USR, sâmbătă, când au aprobat regulamentul de desemnare al candidaților pentru alegerile locale . Acest regulament permite candidaturile interne pentru alegerile locale din partea candidaților independenți. Astfel, Nicușor Dan poate candida ca independent cu susținerea partidului la Primăria Capitalei.Regulamentul a fost aprobat cu doar două abțineri , restul fiind voturi pentru .Dan Barna a declarat anterior că Nicușor Dan a fost invitat să se înscrie în USR. „În felul acesta, eu consider că USR și întregul mesaj de a construi un mesaj credibil ar fi mai puternic”, a explicat Dan Barna. Nicușor Dan nu a dat însă curs invitației, motivând că „deocamdată este în logică de candidat independent”.

„Este unul dintre candidațîi pe care noi îi considerăm viabili și cu șanse să poată fi candidatul unic al Opoziției în ceea ce înseamnă lupta pentru București și pentru câștigarea Bucureștiului de la Gabriela Firea”, a declarat Dan Barna despre Nicușor Dan.

,,Bucureștenii ar putea avea pentru prima dată șansa unor alegeri primare  „

Comitetul Politic al USR a adoptat, sâmbătă, mai multe regulamente de funcționare, printre care și un regulament privind susținerea la alegerile locale a candidaților non-membri sau independenți, introducând posibilitatea că filialele județene sau locale ale USR să decidă susținerea unor candidați externi. „Astăzi am creat cadrul procedural prin care USR va contribui în mod decisiv la victoria forțelor reformatoare la alegerile locale din 2020. Construim o alternativă reală și credibilă de schimbare după 30 de ani de administrație clientelară PSD care a blocat dezvoltarea și modernizarea țării. Bucureștenii ar putea avea pentru prima dată șansa unor alegeri primare. Dacă nu avem două tururi pentru alegerea primarilor, le-am putea face noi împreună cu cetățenii”, a explicat președintele USR Dan Barna. 

Tot în cadrul ședinței de sâmbătă a Comitetului Politic, a fost adoptată Carta Valorilor USR, un document care prezintă principiile și valorile pe care partidul și-a construit programul de guvernare. 

Lasă un răspuns