New York este copleșit pandemie. Catedrala St. John the Divine a fost transformată în spital de campanie

New York este copleșit de pandemie. Catedrala St. John the Divine a fost transformată în spital de campanie

Una dintre cele mai mari catedrale în stil gotic din lume, St. John the Divine din New York, a fost transformată în spital de campanie pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, ca urmare a faptului că sistemul medical din metropola a fost coplesit de numarul mare de persoane infectate.

Biserica va găzdui cel puțin 200 de pacienți, în nouă corturi instalate până la sfârșitul acestei săptămâni.

Pacientii care vor fi dusi în catedrala vor fi tratati de personalul de la Mount Sinai Morningside Hospital, aflat în apropiere.

Anunțul transformării lăcasului de cult in spital a fost facut de ziarul The New York Times.

„Pe fondul pandemiei coronavirusului și a unui sistem de îngrijire a sănătății copleșit, Catedrala a oferit utilizarea terenului său și a clădirii Catedralei pentru a ajuta la nevoile cele mai presante ale vecinilor noștri,” a anunțat catedrala într-o postare pe blogul său.

„Biserica si-a intensificat eforturile pentru a satisface nevoile de îngrijiri medicale în orasul New York în trecut și ne-am angajat să continuăm să facem un pas înainte si în criza actuală.”

Orașul New York a fost cumplit lovit de pandemie

„Catedrala St. John the Divine face un pas îninte acum, așa cum am facut întotdeauna, pentru a ajuta la sprijinirea comunității noastre diverse și iubite și a comunității de medici, asistente și voluntari care își riscă sănătatea și bunăstarea în slujba oamenilor. din New York City în acesta perioada când este mai multa nevoie,” a scris reverendul Clifton Daniel III, vicarul institutiei. El a adaugat ca cripta subterana a catedralei, va fi transformată în „zonă de adunare” pentru personalul medical.

Transformarea catedralei în spital de campanie este realizata de catre Samaritan’s Purse, aceeasi agentie de ajutor crestin condusa de Franklin Graham, fiul evanghelistului Billy Graham si unul dintre cei mai înfocati suporteri ai presedintelui Donald Trump, care a construit luna trecuta un urias spital de campanie în Central Park din New York pentru a ajuta metropola să facă față numarului tot mai mare de pacienți infectati cu coronavirus.

Orașul New York a fost cumplit lovit de pandemie, înregistrând marți 72.324 de cazuri confirmate de infectii, cu 15.333 spitalizări și 3.202 de decese.

Lasă un răspuns