Nemții de la Volkswagen copiază o Dacia pentru un model nou

Chiar dacă mașinile Dacia nu sunt cele mai arătoase, mari producători ajung să se inpsire serios din ele. Acum este cazul gigantului Volkswagen care pregătește un nou model Caddy. Spre deosebire de generația precedentă, acesta e mai apropiat de Dacia Dokker. Deocamdată, mașina e în fază de testare și e posibil ca unele elemente ale caroseriei să mai fie schimbate. Chiar și așa, ai putea confunda noul Caddy cu o Dacia Dokker, dacă nu știi prea bine diferențele dintre ele.

Citește și cum rămâne România lider la exportul forței de muncă în Europa, date incredibile.

Ce spune comparația foto Caddy vs Dokker

O comparație între Dacia Dokker Stepway (dreapta) și noul Caddy este relevantă în acest sens. După cum se poate constata ușor, de la cum sunt desenate geamurile de pe spate până la cum arată fața mașinii, asemănările sunt mari. Faptul că un model a fost a avut un asemenea impact cât să inspire Volkswagen este cel mai frumos compliment posibil pentru o Dacia.

Ce nu uită Volkswagen, cum i-a suprins Dacia Dokker în 2018

Dacia Dokker nu a fost aleasă întâmplător de nemți. Ei au fiost șocați de efcetul produs la lansarea acesteia pe piață. Modelul a dat peste cap calculele jucătorilor de pe piața din Germania, cea mai mare piață de autovehicule din Europa. Dacia Dokker a intrat în Top 3 autoturisme comerciale, surclasând nume grele ale segmentului din care face parte. Pus în umbră de succesul modelelor Sandero și Duster, rezultatele comerciale ale van-ului Dokker au trecut neobservate în Europa.

Însă la începutul lui 2018, Dokker a atins performanțe remarcabile. Pe piața din Germania, acolo unde se luptă pentru clienți cele mai cunoscute modele de la Volkswagen, respectiv Caddy și Transporter, Dokker a ieșit în față. În primele două luni ale lui 2018, Dacia Dokker a fost al doilea cel mai vândut monovolum de pasageri din segmentul utilitar, după VW Caddy. Mașina românească a depășit Ford Transit Tourneo, VW Transporter și Citroen Berlingo, în Top 5 al acestui segment. Alte nume importante, precum Mercedes Vito sau Citan, dar și Renault Kangoo, au fost surclasate de modelul românesc. site news

Lasă un răspuns