Muzicieni din Cluj Napoca, căutați de autorități, din cauza virusului ucigaș

Alertă în Cluj Napoca Napoca din cauza virusului ucigaș din China. Doi dintre muzicienii care au concertat în China, orașul unde a apărut virusul ucigaș, sunt căutați de autoritățile sanitare.

 Artiștii din Cluj Napoca, căutați pentru a fi examinați 

Artiștii au intrat în contact cu mai mulți oameni de când au venit în țară.

Autoritățile vor să-i examineze. Alți 23 de muzicieni din Timișoara, care făceau parte din aceeași orchestră au intrat în carantină.

Citiți și copil-transportat-deasupra-portbagajului-in-cluj-napoca

Directorul Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, Ioan Coriolan Gârboni, a declarat, miercuri, că muzicienii au ajuns marţi din China.Colegii mei au fost 49 de zile într-un turneu în China şi au avut un concert în zona Wuhan, dar atunci nu era epidemie declarată, nu era nimic, iar ulterior doar au tranzitat aeroportul, fără să ajungă în oraş. Au ajuns marţi după amiază din China şi nu au avut niciun fel de filtru, nici pe aeroportul din Germania, nici pe cel din România.
Văzând, totuşi, ce se întâmplă, noi, ca instituţie, i-am rugat să se prezinte la cei care se ocupă cu medicina muncii şi să fie consultaţi ca să nu fie probleme. Am început o corespondenţă cu DSP Timiş şi am hotărât, cu de la mine putere, ca aceşti colegi să stea acasă în următoarele 10 zile, preventiv, să evite colectivităţile. Îmi asum responsabilitatea, le voi da o motivare medicală, dar sper să nu aibă probleme de sănătate”, a spus Gârboni.

Ce muzicieni au fost plecați în China 

Potrivit declarațiilor directorului filarmonicii, din grupul de muzicieni care a fost în China au făcut parte 18 membri ai Filarmonicii „Banatul”, trei ai Operei din Timişoara, iar restul până la 45 au fost alte oraşe din ţară.

Citiți și /premiera-la-cluj-napoca-cum-sunt-curatati-peretii-cladirilor/

Joi le voi trimite celorlalţi un mesaj cu rugămintea de a se prezența la medic pentru un consult”, a precizat directorul Filarmonicii „Banatul” din Timişoara. El a mai spus că cei 18 muzicieni ai filarmonicii vor fi plătiţi pe perioada şederii acasă şi vor face studiu individual.

Oraşul chinez Wuhan a intrat parţial în carantină, începând de joi, au decis autorităţile care încearcă astfel să oprească răspândirea virusului care a ucis deja 17 persoane. site news

Lasă un răspuns