Moș Crăciun i-a adus observatorului Marian Mărgărit o suspendare de 4 etape!

Și vorbim de un meci din Cupa României, la handbal masculin, dintre CSM Focșani și Potaissa Turda, o partidă extrem de disputată, aflată mereu sub semnul echilibrului și decisă la lovituri de departajare. Din păcate, observatorul întâlnirii, Marian Mărgărit, n-a știut procedura, în cazul când cele două adversare termină la egalitate, ba chiar și arbitrii Adrian Georgescu și Mihai Moldoveanu au dat, oarecum, din colt în colt, producând anumite contestații vocale, mai ales din partea celor din Focșani. S-a văzut clar că observatorul n-a citit tot Regulamentul Cupei României, și a fost luat prin surprindere – eu aș spune că l-a citit, dar nu l-a înțeles, pentru textul ce se referea la situația de egalitate a fost luat cu copy paste, din Regulamentul de Joc, dar în timpul ”transportului” i s-au șters două cuvinte esențiale. Fără acele două specificații, observatorul a fost băgat în ceață, probabil, fiind nevoit să se consulte și cu alți oficiali, chiar telefonic.

Sunt mulți care nu cunosc regulamentele…

Din păcate, în această primă jumătate a celor două campionate naționale, Liga Florilor și Liga Zimbrilor, cât și în cele două etape de Cupa României, au fost grave probleme cu prestațiile observatorilor. Astfel, până acum au fost ”urecheați” serios, ca să zic așa, Ioan Șerbu, din București, tras pe dreapta pentru 8 etape, Bogdan Anton, din Iași, pus la index pentru 6 runde, Iulian Enache, din Brașov, suspendat odată 4 runde, apoi alte două, Zamfir Mezaroș, din Maramureș, uitat pe banca de rezerve 4 etape, și, iată, și ploieșteanul Marian Mărgărit, pedepsit și el cu 4 etape.

Este hilar, una să spui și alta să faci!

Este o problemă gravă cu necunoașterea regulamentelor handbalului românesc, ba chiar o situație hilară, să vezi cum un observator bâjbîie printre decizii, se schimbă la față în toate culorile, neștiind cum să mai potolească nervii celor două echipe. Asta s-a văzut și la meciul dintre Focșani și Turda, pentru că gazdele fuseseră informate că se vor executa două serii de câte 5 aruncări de la 7 metri. Doar că, în a doua serie, după ce gazdele au ratat de două ori la rând și oaspeții au înscris odată, Mărgărit a oprit meciul și a dat victoria turdenilor. Sigur, până la urmă decizia a fost cea bună, dar Mărgărit anunțase altceva, spectatorii fiind iritați de neconcordanțele dintre vorbe și fapte. Au strigat ”hoții”, fiind luată în vizor Federația Română de Handbal.

Lasă un răspuns